IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летен маникюр - идеи за нокти във формата на ковчег

27 май 2022 12 00

Дизайни, които ще приповдигнат настроението ви

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако сте следили добре тенденциите в маникюра, вероятно сте забелязали, че, подобно на бадемовите нокти, ноктите във формата на ковчег са много популярни в момента. И дори когато не са на мода, те все още се носят от повечето известни личности по света. Някои биха сметнали този стил за по-добър за ветераните в маникюра поради дължината, но това не бива да ви спира да го опитате. 

Ноктите във формата на ковчег, още наричани "нокти на балерини", защото имитират цвичките, са изваяни по различен начин от традиционната квадратна форма. Тук върховете са малко по-тесни и с плосък ръб. Според маникюристката Ел Герщайн, този стил е обикновено подходящ за по-дълги нокти, но може да се приспособи и към по-къси дължини. Тя предупреждава, че маникюрът трябва да се направи от професионалист, за да бъде перфектен и да се предотвратят неравности или счупване. 

Герщайн подчертава, че намирането на правилния маникюрист е от решаващо значение, тъй като естествените ви нокти не могат да поддържат дължината и формата на стила без добавяне на акрил или гел. Ако не сте професионалист, по-добре си запишете час в салона за красота и не рискувайте с маникюр у дома. 

Докато някои дизайни по ноктите са практически направени, за да комплиментират специфични форми, то ноктите във формата на ковчег не изискват нищо друго, освен лични предпочитания. Всичко зависи от вас и вашите желания, въображение и идеи. 

Ето няколко предложения за летен маникюр за нокти във формата на ковчег

Вдъхновение от 80-те

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hi! I’m Tom (@tomtr_nails)

Тенденциите от миналото се завръщат с пълна сила както в модата, така и в красотата. Вече започнахме  да търсим летни тоалети в гардеробите на мама и баба, които да включим в плажния си стил. Заедно с това е добре да помислим и за нокти, вдъхновени от миналото, като тези цветни завъртулки, популярни през 80-те години. 

Омре ефект

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Unghii Any (@unghiiany)

Ако искате нещо малко по-семпло и елегантно, омре ефектът е за вас. Изберете любимия си цвят, който да поставите върху ноктите си и се запътвайте към маникюриста. Кажете, че искате да направите така, че цветът да прелива, като върховете да са по-ярки от основата. 

Шахматна дъска

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sara (@___sarataylor)

Един от най-популярните дизайни през последните години е шахматната дъска. Интересен, разнообразен и съчетаваш класическото бяло и черно, той е подходящ за всеки тип нокти, но е особено ласкателен за тези във формата на ковчег. Докато първите две предложения се фокусираха само върху върха и оставяха основата неутрална, то шахматната дъска може да покрива цялата повърхност на нокътя. 

Блясък

Лятото е сезонът на сватбите, така че трябва да имаме поне един готов дизайн, ако случайно някой реши да ни покани на подобно събитие. Блясъкът по ноктите никога не излиза от мода, а с това предложение се вписвате идеално в сватбения сезон. Красиво, нежно и елегантно, то ще отива на лятната ви рокля и със сигурност ще привлече погледите към вас. 

Бохо нокти

Бохо стилът завладя света през последната година и отново е тук това лято. Аксесоари и дрехи, попадащи в тази графа, вече се появиха в магазините, а маникюрът също не остана по-назад. Лятото е свеж сезон, така че се насочете към детайли като плодове, цветя и зеленина, които да поставите върху ноктите си. 

Френски стил

Както казахме, ноктите във формата на ковчег не трябва винаги да са екстремно дълги. Стилът е подходящ и за дамите, които искат по-къси нокти, които отново да бъдат в крак с модата. Затова ви предлагаме тази идея за различен френски маникюр, който е подходящ за морето и плажа. Вместо да лакирате само част от върха в бял цвят, изберете два нюанса на сивото, с които да украсите горната част на нокътя и малко от страничната. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари