IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грим пролет/лято: Как да носите двукрила очна линия?

27 май 2022 13 30

Тенденцията е навсякъде в момента

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Овладяването на изкуството за нанасяне на очна линия е маратон, а не спринт. Има обаче един голям мотивиращ фактор да продължите напред - след като сте в състояние да нарисувате чиста, равномерна и стегната линия или котешко око, ще имате основата да преминете към креативен външен вид като двукрилата очна линия, която ще  е на мода през пролетта и лятото. 

"Двукрилата очна линия е на мода в момента по множество причини. Тя е секси и бляскава, но в същото време изразява сила и демонстрира техническите ви умения в прилагането на грим", казва гримьорката Кери Блеър пред InStyle. Според нея, външният вид може да удължи около и да добави измерение към визията. И тъй като маските бяха част от ежедневието ни през последните две години, не е изненадващо, че фокусът ни все още е върху очите. 

Друго предимство на двукрилата очна линия е, че възможностите са наистина безкрайни. Може да нарисувате две обемни крила, простиращи се от горната и долната линия на миглите, или да заложите на цветна линия за по-смел вид, или да добавите котешко око за по-фин вариант на тенденцията. 

Когато създавате своя версия на двукрилата очна линия, Блеър препоръчва да започнете с продукти, които са лесни за нанасяне и фиксиране, преди да преминете към дълготрайни и водоучстойчиви формули. "Обичма да започвам със сенки и извита четка. По този начин мога да начертая формата и перфкетната симетрия, преди да се ангажирам с течна или гелна очна линия", казва тя пред InStyle. 

Трикът за постигане на перфектна симетрия във външния вид е да използвате външния ъгъл на окото като ориентир. Започнете от тази точка и работете нагоре към челото. Начертайте къса линия в ъгъла, който искате да подчертаете и го повторете на другото око. 

Ето няколко предложения за двукрила очна линия

Цветни крила

Зендая БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Двукрилата очна линия се предлага в много форми и цветове. Тук Зендая носи драматичен грим точно над гънката на окото си и го съчета с крилата линия по горните и долните линии на миглите. Подчертаването на водната линия на очите с черно и оформяне на крилата с бяло наистина кара кралско синият грим да изпъкне. 

Остри крила

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @donni.davy

Разбира се, двойните крила на Мади от сериала "Еуфория" са толкова остри, че биха могли да наранят някого. Главният гримьор на шоуто, Дони Дейви, създаде този външен вид, очертавайки горните и долните линии на миглите, след което разшири линиите на две прецизни крила. 

Крила от 60-те

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JO BAKER (@missjobaker)

Докато на началото на 2000-те година се превърна във вдъхновение за толкова много тенденции в грима, 60-те също ще оказват голямо влияние през пролетта и лятото. Знаменитата гримьорка Джо Бейкър създаде модна визия за Луси Бойнтън, състояща се от матово сини сенки за очи по целия клепач и крилата линия по горната линия на миглите и над гънката на окото. 

Птичи крила

Приянка Чопра

Снимка: Getty Images

Кое е по-добре от две котешки очи? Три, разбира се. Още една визия, създадена от Джо Бейкър, но този път върху лицето на Приянка Чопра Джонас. Тук гримьорката се е вдъхновила от птиците, имитирайки крилата им.

Металик крила

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lilly Keys ? (@lilly_keys)

Ако сте склонни да се придържате към изтънчения неутрален грим за очи, това предложение от Charlie XCX е страхотен начин да се включите в тенденцията за друкрилата очна линия без да излизате твърде далеч от зоната си на комфорт. 

Крила във въшните и вътрешните ъгли

Външният ъгъл на окото не е единствената зона, в която да поставите котешко око. Гримьорката Карли Фишър нарисува драматично крило във вътрешния ъгъл и го комбинира с чисти крила на външния ъгъл на горната и долната линия на миглите. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари