IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически за лятото: 6 стила, които ще властват през сезона

29 май 2022 15 00

Нов сезон, нова прическа

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Лятото наближава с пълна сила и ние не можем да сдържим ентусиазма си. На хоризонта виждаме безкрайните плажни дни и вечери, студените коктейли, безгрижните моменти с приятели и красивите спомени, които ще създадем. След години на пълно затваряне, социална дистанция и ограничения, вече сме готови да излезем от черупките си и да се позабавляваме подобаващо. А това означава, че е време за нов цвят на коста, забавен грим и много нови прически

Преобразяването на външния вид винаги следва сезоните. През зимата залагаме на по-студени нюанси, съвпадащи с времето навън. Опитваме да се облечем колкото се може по-топло и не мислим твърде много за комбинациите, които правим. С настъпването на пролетта и лятото обаче всичко това се променя. Сега е време за по-цветни тоалети, по-свободни и прохладни дрехи и по-отворени обувки. Всичко това си пасва чудесно с нови прически и цветове, които да подобрят още повече настроението ни. 

Това лято експертите прогнозират, че широка гама от прически ще бъдат актуални и има опции за всяка дължина на косата, модел на къдрици и текстура. От рошаво пикси и изсушени на въздух вълни до оформящи лицето плитки и естествен обем, има различни вариации на летни прически, които ще ви накарат да се отличите сред мнозинството.

6 идеи за лятна прическа

Обемни кичури

Нещото при класическите визии е, че те никога не излизат от мода и въпреки че обемната, секси коса винаги е била предпочитана, тя ще бъде особено популярна през това лято. 

За да се сдобиете с външния вид, фризьорката Джулиъс Майкъл казва да започнете, като изсушите косата с голяма четка. Не забравяйте да използвате по-студения вариант на сешоара, за да направите по-меки къдрици. Преминете през всеки кичур, докато коста не изсъхне напълно, след което я оформете в свободен и секси летен стил. 

Изсушени на въздух къдрици

Лятото е идеалното време да дадете на косата си почивка от топлинните инструменти и да позволите на кичурите ви да се изсушат свободно на въздух. За да създадете по-добри къдрици, съветът е да нанасяте продуктите си върху много мокра коса. Не подсушавайте с кърпа твърде много. 

Франк Изкиердо препоръчва смесване на хидратиращ балсма за коса с крем за изсушване и нанасяне на сместа върху мокра коса. След това напръскайте косата със спрей против фризиране. Ключът към подхранените и свежи къдрици се крие в последната стъпка. Завършете с маска за коса, която ще внесе още повече хидратация и блясък. 

Оформящи лицето плитки

Хейли Бийбър ни дава свежа и лесна идея за летните дни, която със сигурност ще се хареса на околните.

Оформящите лицето плитки са стил от 2000-те години, който се завръща с пълна сила това лято. Останалата част от косата ви може да е перфектно изправена, но първите кичури покрай лицето трябва да са оформени в перфектни мини плитки. 

Естествен обем

Фризьорката Такиша Дрю обяви това лято за момента на естествения обем. За да запазите обемните си къдрици в пълния им блясък, тя препоръчва използването на овлажняващ крем, който да бъде последван от спрей за допълнителен обем. 

Разрошено пикси

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

Супер късата коса е идеална за горещото време и за щастие тази дължина ще бъде на мода през лятото. "Пикси от всички видове ще бъдат популярни този сезон, но разрошеното пикси ще заеме централно място, оставяйки малко повече дължина, с която да се експериментира", казва фризьорката Синтия Алварес пред InStyle. 

Кок с оформящи лицето кичури

Фризьорите прогнозират, че коковете с оформящи лицето кичури от 90-те години на миналия век ще бъдат огромна тенденция през това лято. 

За да получите този вид, трябва да използвате широка четка докато изсушавате косата нагоре и далеч от лицето. След като всичко е гладко и на мястото си, направете висока конска опашка. След това използвайте малък гребен, за да издърпате предните части на косата и малки части отстрани. 

Бела Хадид

Снимка: Getty Images

Може да завъртите опашката на кок или на плетен възел, след което да я закрепите на мястото й. Ако искате елегантен външен вид, може да използвате преса, с която да изправите предните и страничните части. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари