IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летни прически - изпробвайте бебешки плитки

28 май 2022 18 00

Визията е много лесна за пресъздаване

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Ако сте от хората, за които сплитането на плитка е почти непосилна задача, напълно ви разбираме. Колкото и пъти приятелките да ни обясняват как точно кичурите се премятат един през друг, за да се получи желания резултат, ръцете ни сякаш не могат да направят това, което мозъкът ни иска. Да не говорим, че е трудно да видим какво се случва в задната част на главата ни, дори с използването на огледало. Ето защо новата лятна тенденция при прическите ни прикова вниманието.

Бебешките плитки са ретро стилът, който се завръща с пълна сила този сезон. Освен носталгията по едни по-приятни времена, тези плитки могат да се добавят към почти всяка прическа и пасват на всички текстури и повечето дължини. Най-важното е, че тъй като бебешките плитки обикновено се добавят към предните части на косата ви, всъщност може да видите какво правите, когато оформяте прическата пред огледалото. 

"Тази тенденция определено набира сила и мисля, че това е отчасти, защото много хора подрязаха бретона си по време на пандемията и сега са в стадийн на израстване, така че бебешките плитки са чудесен начин да прикритете някои несъвършенства", казва Лора Полко пред InStyle. Според нея, стилът е млад, жествен, готин и секси, като излъчва игрива, женствена енергия, която е идеална за пролетта и лятото. 

Когато оформяте бебешки плитки, Полко препоръчва разделяне на предните части на косата по диагонал, около 2.50 сантиметра от центъра. Може да използвате различни спрейове или пяни, които да ви помогнат да задържите кичура на едно място по време на сплитане. 

Ако искате да постигнете прическата без видими ластици, Полко има съвет и за това. "Вместо да разделям, когато стигна до средата, прокарвам долната част през дупката между сплетената и несплетената секция и издърпвам. Това премахва нуждата от ластик и насърчава по-плоска плитка", казва тя. Ако искате допълнителна сигурност, заложете на прозрачни ластици за коса. 

Ето няколко начина да носите бебешки плитки

Фестивални плитки

Независимо дали посещавате фестивал това лято, или просто искате нещо различно за поредното излизане с приятели, плетеният стил на Хейли Бийбър от тазгодишния фестивал Коачела е перфектният избор за вас. Стилистката й Иринел де Леон добави четири малки плитки към плажните й къдрици, като леко дърпа плитките за по-свободен стил.

Бебешки плитки и естествени къдрици

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chloe (@idfwuchloe)

Част от привлекателността на тази лятна тенденция е, че тя е универсална. Малките плитки, оформящи лицето, могат да се добавят към всяка дължина или текстура на косата. Само вижте колко прекрасни са тези мънички плитки с къдрав боб. 

Бебешки плитки с кок

Зоуи Кравиц доказа, че бебешките плитки подхождат и на силно прибрана коса назад, оформена в кок. Пуснете плитките покрай лицето си и сте готови за лятото. 

По цялото протежение на косата

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Докато две плитки, оформящи лицето, са класическата версия на тази тенденция, вие може да поставите свой почерк върху визията, като добавите малки плитки в горните части на косата си. 

Бебешки плитки с висока опашка

Бъдете сигурни, че FKA Twigs може да добави свой стил към всяка тенденция, като бебешките плитки не са изключение. Фризьорката й Лейси Редуей придърпа къдриците й в свободна висока опашка с увита през нея плитка. Тя добави три плитки към задната част на косата и завърши стила с две плитки, оформящи лицето. 

Ретро бебешки плитки

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ash K Holm (@ash_kholm)

Освен музикалните фестивали, бебешките плитки често се свързват с 60-те и 70-те години. Известният гримьор Аш Холм и фризьорът Джош Лиу се насочиха към тенденциите на епохата с този външен вид, който създадоха за Халстън Стейдж. За косата, Лиу се вдъхнови от Шер за този елегантен завършек с две оформящи лицето плитки. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари