IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ярко котешко око - гримът на есен 2022

14 август 2022 18 00

Класическата визия се завръща, но с лека промяна

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Изглежда, че котешкото око е тенденция в гримирането почти откакто гримът съществува като форма на себеизразяване. Толкова много сме свикнали с визията, че ни е странно да я наричаме "тенденция", тъй като тя никога не е напускала темите за красота. Много хора по света вече са възприели бляскави външен вид като свой, оформяйки го съвсем сами преди да се отправят към работа или вечеря. 

"Смелото котешко око е класика за всички времена, датираща от стария холивудски блясък, когато гримът около очите беше фокусът за сметка на устните", казва гримьорката Нора Салазар пред Allure. В момента любители на яркото и смело котешко око са звезди като Адел и Ники Минаж, които винаги показват своето въображение. Ариана Гранде също попада в списъка, но тя залага на по-фина визия, а един от най-емблематичните представители на смелото котешко око е покойната Ейми Уайнхаус

Но тази есен не става дума само за гладките черни крила. Визията с котешко око, която ще виждате през целия предстоящ сезон, ще бъде по-изразителна, с по-ярки цветове, по-студени форми и много завладяващи погледи. Помислете за Джулия Фокс и Мерилин Монро, които използват по-ярък цвят и по-остър завършек в сравнение с традиционния грим. 

Как смелото котешко око се превърна в тенденция?

Джулия Фокс и други модели се разходиха по подиума за есенната колекция на LaQuan Smith, носейки размазана черна очна линия, издърпана в изключително дълго котешко око с червени сенки, преминаващи по гънката на клепача. Между червеното и размазаното черно имаше опушен кафяв нюанс, който помогна за свързването на всички цветове. 

Джулия Фокс

Снимка: Getty Images

Разбира се, по-ярките цвтове също бяха показани пред модните критици. Дефилето на Christian Siriano за есен/зима 2022 включваше модели, носещи многопластово котешко око с ярко, почти неоново, синьо. Смесването и съчетаването на очни линии е тенденция през тази година, като използването на ярък цвят точно над или върху черното може да изглежда забавно и да създаде ефект на двойно крило. 

Друг забавен начин да използвате цвят в грима си е да го добавите към вътрешните ъгли на очите, вместо да го наслоявате върху черното. Това направиха гримьорите от Armani за показването на колекцията есен/зима 2022. Линда Кантело използва ярки нюанси на розово, за да добави измерение към визията на моделите. Този външен вид е забавен и интересен, защото използването на ярък цвят може напълно да промени начина, по който изглеждат очите и лицето ви. Кантело добави и нотка блясък към външния вид, благодарение на малки кристали, поръсени сред черната линия. 

Освен използването на забавни цветове, може също да си поиграете и с формата на котешкото око, за да създадете нещо ново и интересно. Вземете пример от дефилето на Molly Goddard за есен/зима 2022. Гримьорът Том Уокър създаде супер право котешко око, което се изтегляше направо, вместо нагоре, за да придаде модерен привкус на ретро визията. 

Как да направите смелото котешко око?

Независимо дали сте талант, или начинаещ в гримирането, професионалистите споделиха няколко съвета и трика за създаване на беупречно котешко око. 

"Най-добрият начин да се уверите, че вашето котешко око приема действителната форма, която искате, е да правите по-голямата част от гримирането си с отворени очи и да гледате право в огледалото", казва Амик пред Allure. 

Гримьорката Лин Симпсън също препоръчва да използвате водната линия на очите като ориентир за получаване на правилния ъгъл. От външния долен ъгъл на окото, използвайте права или ъглова четка, за да щамповате ръба. Наклонете четката от долната линия на миглите към края на веждата и ще получите перфектния ъгъл и на двете очи. 

Зендая Гети

Снимка: Getty Images

Начинаещите могат да използват сгъната кърпичка, която да поставят под ъгъл, сякаш е продължение на долната линия на миглите. 

Ако искат е да добавите сянка към вътрешния ъгъл на окото, по примера на Зендая, Симпсън казва, че плоската четка за грим е задължителна. Тя е малка и плоска, така че имате пълен контрол да поставите цвета точно там, където искате. Гримьорите предлагат да използвате гел или течна линия, за да създадете желания резултат. 

Как да премахнете грима?

Заедно с ъглови четки, кърпички и очни линии, гримьорите препоръчват да държите близо до вас и инструменти за почистване. Мъничък памучен тампон е чудесно решение, когато все още се учите да създавате перфектното котешко око. Той ще ви помогне за почистването на всички грешки по време на процеса и след това да помогне да направите линията още по-остра. Постигането на този ефект може да се направи с малко мицеларна вода или фон дьо тен. 

мокра кърпа,

Снимка: iStock

Бъдете смели и уникални с вашия външен вид с котешко око, като си поиграете малко с цветовете. Когато навлизаме в есента, дръзката визия е идеалното допълнение към изящния тоалет. Тази форма на гримиране удължава окото и добавя измерение. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари