IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти хакове: Как да задържим аромата на парфюм

14 август 2022 10 30

Най-вероятно правите поне една от следните грешки

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Има толкова много неща, които да обичате в един парфюм - начина, по който променя на строението ви за деня, промяната на атмосферата около вас, комплиментите, които получавате, докато го носите, как ви кара да се чувствате - списъкът може да продължи още дълго. 

Така че, когато намерите парфюм, който ви харесва, искате той да остане по тялото ви възможно най-дълго. И, ако сте в търсене на нов аромат, искате да сте сигурни, че сте доволни от избора си, след като го сложите по себе си. Това изглежда доста лесно, но все повече хора се оплакват, че парфюмът им се изпарява само няколко часа след излизане от вкъщи, което ги притеснява, особено в горещите дни. 

Ако сте се оказали разочаровани от опитите си с ароматите, вероятно правите една от следните парфюмни грешки. Не вярваме, че има строги правила, когато става въпрос за това как носите своя аромат, но все пак има няколко действия, които може да предприемете, за да го задържите по дълго по себе си. 

Грешките при използване на парфюми

Грешка №1: Търкане на китките една в друга

Постоянно чуваме да нанасяме парфюм върху пулсовите си точки, особено китките. С течение на времето може да се е превърнало в навик да напръскате аромата в тази област, след което веднага да разтриете китките си една в друга, за да затвърдите приятната миризма и да накарате парфюма да изсъхне по-бързо. Това обаче е голяма грешка. 

парфюм, аромат,

Снимка: iStock

Триенето на китките разбира ароматните молекули, като по този начин се нарушава целостта на парфюма. Вместо това, е по-добре да потупвате леко китките или просто да оставите аромата сам да се изпари. Това ще го запази непокътнат дълго време. 

Грешка №2: Пръскане върху суха кожа

Ако имате чувството, че парфюмът ви не издържа толкова дълго, колкото пише на опаковката, може би проблемът не е във фирмата. Възможно е вие да правите грешка, като се пръскате върху суха кожа. Ароматът има по-дълъг живот, когато е поставен върху хидратирана повърхност, така че е добре първо да нанесете лосион върху тялото си. За най-добри резултати, използвайте продукти без аромати, за да не се противопостаави на парфюма ви. 

Грешка №3: Съхраняване в банята

Въпреки че със сигурност е удобно да съхранявате парфюмите си заедно с останалите козметични продукти в банята, това е основна грешка. Влагата разгражда аромата по-бързо, отколкото ако се съхранява на сухо място, като е възможно продуктът ви да издържи два пъти по-дълго, ако го извадите от банята. 

Грешка №4: Нанасяне на парфюм през деня

Ако сте нанесли прилично количество парфюм сутринта, но не сте успели да усетите аромата му малко по-късно, не сте сами. Това обаче не означава, че не ухаете хубаво. Мозъкът ви просто вече е обраборил миризмата и поради това носът ви спира да я долавя. Парфюмът ви не се е изпарил, просто вие сте свикнали с него. 

парфюм, жена

Снимка: iStock

Ако непрекъснато се пръскате през целия ден, рискувате да създадете натрапчив аромат, който ще отблъсква хората. Да не говорим, че ще изхабите продукта си доста бързо. Вместо това, придържайте се към пръскане по един път на ден. 

Грешка №5: Не тествате парфюма

Онлайн пазаруването прави живота ни по-лесен, това е ясно на всеки. Нищо обаче не може да замени ухаенето на парфюм върху кожата ви, колкото и точно да е описанието му. По този начин вие добивате реална представа за аромата и дали ще пасне на вашия вкус. За най-добри резултати, е добре да тествате парфюмите преди да ги купите, така че ограничете онлайн пазаруването на тези продукти. 

Грешка №6: Помирисвате няколко парфюма един след друг

Ако някога сте дегустирали вино, знаете, че не трябва да тествате пет червени сорта един след друг. Вместо това ви се препоръчва да почистите сетивата си, за да нулирите вкусовите рецептори, преди да преминете към следващата чаша. Същото важи и за ароматите. 

мъж, парфюм,

Снимка: iStock

Подушването на различни парфюми за кратък период от време може да повлияе на начина, по който мозъкът ви възприема всеки един от тях. Поради това е важно да си вземете кратка почивка, за да може носът ви да почине и да е готов за следващия аромат. Вдишвайте и издишвайте внимателно няколко пъти преди да се насочите към новия парфюм. 

Грешка №7: Излагане на слънчева светлина

Парфюмът ви може да издържи дълго време, стига да държите бутилката далеч от светлина и топлина. Препоръчително е да я съхранявате в прохладно чекмедже, на тъмно. Това ще бъде чудесно за течността и ще запази аромата й. 

Грешка №8: Не променяте ароматите

Знаем, че всеки има любими парфюми, които може да използва с години наред. Въпреки това, е хубаво да правим промени от време на време, като съчетаваме ароматите с настроението, облеклото или повода за деня. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

... ( преди 1 година )
koi znae . i az sum privurjenik na edin aromat ....ne obi4am da smesvam .....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар