IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подготовка за зимата: Цветовете за коса, които са задължителни за сезона

4 декември 2022 10 30

Един от тези нюанси може да е перфектен за вас

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Температурите навън рязко паднаха, но това не означава, че косата ви трябва да изпадне в хибернация. Всъщност по-студените месеци са идеалното време да опитате нещо различно с цвета на косата си, независимо дали искате да я стоплите или да се потопите в хладния въздух с нещо малко по-студено.

С наближаването на астрономическата зима много хора искат да сменят цвета на кичурите си, за да преживеят обикновено мрачното, по-студено време, и искат да се почувстват свежи, ярки и сияещи. Зимата наистина е страхотен сезон да си поиграете с цвета на косата и да станете малко по-дълбоки и наситени, отколкото обикновено през пролетта или лятото. Или, в противоположния край на спектъра, можете да изсветлите и да заложите на съвсем нов нюанс за следващите месеци.

Готови ли сте да направите промяна в цвета? Добрата новина е, че не е нужно да избирате само зимни нюанси. От ледени блондинки до медни цветове и блестящи кафяви акценти – всичко това ще бъде популярно през следващия сезон, за да освежите визията и кичурите си.

Цветовете за коса, които са задължителни за зимата

1. Подобен на корените

Този цвят изисква изключително ниска поддръжка, защото всичко пасва на корена и по-светлите тонове са само около лицето, за да го рамкират. Визията позволява известно време да си починете от салона, което може да е точно това, от което имате нужда през зимата, когато навън е прекалено студено за излизане.

Преди да изберете нюанс, който да пасва на корените ви, трябва да обърнете внимание на онези кичури, които очертават лицето. Ако искате да се боядисате в наситенокафяво и кожата ви е по-маслиненокафява, експертите казват, че леко червените кичури ще извадят на преден план естествения ви блясък. Ако пък сте с естествено розов нюанс, нещо по-неутрално ще бъде по-ласкателно за вас. Никога не трябва косата и кожата да се сливат напълно.

2. Нюанси бижу

Помислете за кичури като на русалка, но ги направете зимни с малко по-приглушена палитра. Вместо синьозелени и лилави, други скъпоценни тонове се появяват на преден план. Най-горещите и въздействащи нюанси в момента не са чак толкова далеч от класическите коледни цветове на червено и зелено.

В момента се виждат и богати бижутерски тонове, които карат косата да изпъкне, като наситено рубиненочервено и изумруденозелено. Вдъхновението тук обаче са по-фините скъпоценни камъни, за разлика от захарните пръчици и коледните дръвчета, които съвсем скоро ще завладеят пазара.

Знайте, че ако изберете цвят в бижутерски тон и имате естествено тъмна коса, най-вероятно ще трябва първо да се изсветлите, за да получите наистина брилянтен нюанс. Тези цветове изискват и значителна поддръжка, така че се подгответе за чести посещения в салона.

3. Снежнобяло

Може би манията по „Домът на дракона“ ви кара да се превърнете в дама от дома Таргариен, които по същество са с снежно руси коси. Според фризьори, желанието за подобен цвят само ще се увеличава с времето, благодарение и на предстоящия филм за Барби. Прическата обаче не е за всеки.

Платиненобялото не е лесен за постигане цвят. Тези ледени, бели тонове ще избледнеят и ще станат по-жълти, колкото по-често миете косата си, така че са необходими чести посещения на салона за повторно гланциране или тонизиране, за да се поддържа цветът. Също така ще е необходимо и ретуширане на естествения ви цвят, появяващ се с растежа на косата.

Преминаването към снежнобяло ще ви струва време и пари, така че се пригответе. Препоръчително е да се доверите на професионалист, защото цветът не е нещо, което може да бъде постигнато в домашни условия. Бъдете готови да се снабдите с продукти, които да ви помогнат да хидратирате и възстановите качеството на кичурите си, след като станете толкова руси.

Оставяйки всичко това настрана, този външен вид е зашеметяващ и може да поддържате своята платиненоруса коса в най-добрия ѝ вид, като изчакате 48 часа, за да я измиете след фризьора. Така ще позволите на нюанса да се утаи и да стегне. Къпете се само с хладка вода, дори и през зимата, защото топлата ще промени цвета ви по-бързо.

4. Бисквитена брюнетка

Ако обичате руси кичури, но търсите малко по-тъмни цветове за зимата, бисквитената брюнетка е вашето решение. Цветът се нарича още и „бронде“, като съдържа повече контраст и по-малко наситеност. За да получите този резултат, помолете фризьора за балеаж в бежови и кафяви тонове. Това включва акценти, които се поставят там, където косата най-често е докосвана от слънцето, създавайки по-раздвижена визия.

Модерният боб на Монро – прическата, която и Мария Бакалова обича

Прически за есента – шест стила, които да опитате веднага

Прически за есента: Стридено сиво е най-предпочитаният цвят

5. Карамел

Според фризьори, този меден оттенък е подходящ за всеки, който търси по-топла, по-фина версия на русото. Стилистът ви трябва да тонизира кичурите в нещо топло до неутрално, което прилича на препечено злато или кехлибар, но без портокалови или месингови нюанси.

Това, което е хубаво при карамела е, че подхожда на всички тонове на кожата и може да бъде в цял цвят или да е включен на кичури, използван за създаването на омбре ефект.

6. Махагон

Последна тенденция за всеки, който иска да премине към по-тъмната страна. Махагонът – подобно на наситените шоколадови нюанси, е цвят, който модели като Емили Ратайковски и Бела Хадид изпробват напоследък. Това е червеникавокафяв нюанс, който не изисква много поддръжка.

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари