IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенен маникюр: Опитайте френска илюзия

3 декември 2022 12 00

Различен поглед на класическия дизайн

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Днес маникюрът ни е също толкова важна част от нашия ансамбъл, колкото са дрехите, обувките и аксесоарите. Ето защо непрекъснато се появяват нови тенденции при ноктите, за да изведат ежедневния ви външен вид на съвсем ново ниво. От маникюр с полумесец и нокти с млечен дизайн до двоен френски маникюр и кадифени нокти, 2022 година е подпечатана с повече от няколко запомнящи се визии. А сега има още една, която да добавите към списъка – френска илюзия.

Известен още като френски маникюр с оптична илюзия или френски маникюр с обратно омбре, дизайнът френска илюзия е създаден, за да ви накара да привлечете вниманието. Въпреки че има класически френски дизайн, основата и върхът на нокътя са полирани в обърнати цветове. Но това не е всичко – използва се техника на омбре, за да може преходът между нюансите да е малко по-различен.

За щастие много маникюристи вече започнаха да усъвършенстват тенденцията, споделяйки видеоклипове, описващи подробно как да пресъздадете френската оптична илюзия. Въпреки че е ясно кой точно е автор на външния вид, много потребители в социалните мрежи посочват два профила – @brushedbyb_ и @reallyhotgirl – като свое вдъхновение.

Маникюристите и любители на лакирани нокти в социалните мрежи съветват да започнете с основа за омбре. За да създадете този ефект, лакирайте всяка страна на нокътя си в различен цвят и използвайте влажна гъба, за да размажете нюансите в центъра. След като лаковете изсъхнат, използвайте четка за фино оформяне на ноктите или стикери за френски маникюр, за да отделите върха и да го лакирате по същия начин. Не забравяйте да завършите с топ лак.

След като вече знаете как да създадете френска илюзия върху ноктите, е време да ви дадем няколко идеи за вдъхновение.

Есенен маникюр – опитайте френска илюзия

1. Кестеняво и зелено

Двата цвята, с които няма как да сбъркате тази есен, определено са зеленото и кестенявото. Първото е предпочитано от дизайнерите за модните им колекции този сезон, а второто се използва за боядисването на кичурите от все повече известни личности. Именно затова комбинацията им в маникюра е повече от задължителна, като ви гарантираме, че ще привлечете погледите на околните.

2. Невен

Тук имаме универсална оптична илюзия, която работи както за ваканция на плажа, така и за коледното парти. Визията на ноктите с жълто и бяло, наподобяваща невен, е ярка и красива. Освен това дизайнът прекрасно отразява светлината на последните слънчеви лъчи за тази година, така че е добре да побързате, ако искате да се сдобиете с него.

3. Матови нокти

Не всички френски илюзии са лъскави, както може да видите. Тази стилна матова визия е чудесна за есента, събирайки в себе си леко мрачния нюанс на сезона. Ако нямате матов лак подръка, матовият топ лак може да се превърне във вашето спасение. Той ще преобрази лъскавия нокът в шедьовър без блясък.

4. Лавандула

Комбинацията от бледолилав и бял градиент е идеална за есента и зимата. Хубавото тук е, че видеото по-горе ви показва нагледно всяка стъпка от процеса за пресъздаване на маникюра, така че може да го направите съвсем сами у дома.

5. Синьо-зелена илюзия

Макар зеленото често да се свързва с пролетта и събуждането на природата, през последните години цветът все по-уверено навлиза и в есента. Комбинацията му със синьо създава още повече носталгия по топлите и безгрижни летни дни, което обаче ни кара да се усмихваме всеки път, когато погледнем към пръстите си. Спомените от лятото са също толкова прекрасни, колкото и самият маникюр. Още по-добрата новина е, че във видеото по-горе се описва подробно процесът на създаване, така че може да гледате как дизайнът оживява пред очите ви.

6. Бяла илюзия

Разбира се, няма как да минем и без традиционните млечни нокти, които набраха огромна популярност през тази година. Този път обаче включваме дизайна във френски стил, за да може картинката да стане още по-красива.

За още тенденции от света на красотата последвайте профила на Tialoto в Instagram и страницата във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари