IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически 2022 – къдрава вълча подстрижка

12 ноември 2022 15 00

Ето какво трябва да знаете за въпросния стил

IStockphoto

IStockphoto

Вълчата подстрижка е една от прическите на 2022 г. Представлява нещо като хибрид между мълет и шаг. А как ли би стояла на къдрава коса? Именно това изпробват много фризьори в Европа и САЩ при клиенти, които обичат експериментите.

Въпросният начин на подстригване бе харесван от много жени с права коса. Накрая тя изглежда като гривата на вълците, съчетавайки в себе си културата на 70-те и 80-те.

Къдравата вълча подстрижка също е със специфичното етажиране, но онова, което я отличава от обикновената, са вълните в косите.

Макар много хора да смятат, че имайки къдрава коса не може да им отива подобна прическа, коафьори развенчават този мит, показвайки своята работа.

Вълча подстрижка – става ли за къдрава коса?

„Къдравата коса процъфтява с това подстригване. Рошавият, силно наслоен стил премахва тежестта и обема близо до темето на главата, придавайки на къдриците, които обикновено биха били утежнени, допълнителен отскок и обем“, посочва фризьорът на знаменитостите Бенет Грей. И добавя, че за хората с къдрава коса тази прическа е идеална, защото не изисква кой знае каква поддръжка.

Тъй като има най-различни вариации на хибрид между мълет и шаг, специалистът съветва да носите снимка на подстрижката, която сте си избрали.

„Покажете на стилиста къде искате вашия бретон и откъде да започнат пластовете, както и с каква дължина да бъдат те“, казва той.

Най-голямото предизвикателство е да се уверите, че прическата започва от бретона към рамката на лицето и не е с твърде много пластове. Трябва и да няма твърде много тежест в долната част, но същевременно да не е твърде филирана.

Фризьорът смята, че стилът отива на повечето типове естествени къдрици. Ала има и вариант, ако сте с права коса, да ѝ добавите малко вълни.

Що се отнася до грижата за къдравата коса и поддържането на въпросната прическа, той съветва да ползвате микрофибърна или памучна кърпа, за да я подсушите след измиване и да абсорбирате излишната вода. А за скалпа е добре да имате рН спрей и подходящ балсам, за да не изсушава и същевременно да се оформя по-добре.

„Повечето хора няма да имат нужда да използват никакви инструменти за коса. Трябва им много малко топлина, тъй като изсушаването на въздух често е най-лесният и най-добрият вариант. Ако е необходимо, може да се ползва и дифузер“, добавя Бенет Грей.

За още тенденции в прическите и света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари