IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зима 2022 – 5 тенденции в грима

26 ноември 2022 09 00

По-плътният руж е за предпочитане

IStockphoto

IStockphoto

Както всяка зима, и тази сенките в светлосин цвят ще са за предпочитане. Но всеки сезон идва и с новите си тенденции. Ето защо е време да изпробваме нещо ново. Графичните линии, вдъхновени от сериала „Еуфория“, са идеални за предстоящите снежни дни. Да не говорим за празниците, за които ни трябва по-изразителен поглед.

След яркокораловите, кафяви и неутрални тонове, които изпробвахме в началото на есента, трябва да се ориентираме към грима тип „ледена кралица“ за зима 2022. Тук фокусът е върху кожата, която не е покрита с твърде много основа, а по-естествена, притежаваща нежен блясък. Идва ред на ултрасмелия руж, нанесен навсякъде, както и неочаквани тонове на сенките като розовото на куклата Барби или пък яркозеленото на Гринч, който мрази Коледа.

Независимо дали искате да разчитате на своите любими гримове или се нуждаете от нещо ново, няма лошо да се запознаете с трендовете, които са актуални за предстоящия сезон. Така ще сте по-подготвени и за посрещането на новата 2023 г.

Ето какво споделят експертите за тенденциите в грима, които ще властват съвсем скоро:

Бижута по клепачите

Още миналата зима перлите бяха смел акцент в грима за студа. Модата бе продиктувана от много известни личности, които се появиха с такива на червения килим. „Не оставяйте кристалите все още – тенденцията още е силна. Не бъдете прецизни с вашите камъни и не се опитвайте да ги накарате да съвпадат перфектно на всяко око“, споделя Джуди Габей, която гримира много знаменитости.

Според специалиста, дали ще са перли или ситни дребни камъчета, можете да ги поставите чрез пинсета. Някои имат самозалепваща се долна част, а други вървят със специално лепило, щадящо кожата. Поставяйки ги върху клепачите и слепоочията, вие може да придадете снежен блясък на вашите сенки за зимата.

Ярки нюанси на зеленото

Може би във вашата палитра със сенки няма такива в яркозелено. Цветът е доста смел и може би някои са го ползвали само по Хелоуин. Но за зима 2022 няма да сгрешите, ако си купите точно този нюанс.

Много от тези зелени сенки за очи имат меки отблясъци, които се нанасят толкова гладко и създават ефирен завършек на погледа, обяснява Дейвид Разано, професионален гримьор. Той посочва, че някои марки предлагат пресовани хромирани люспи, които се плъзгат с кремообразна мекота по кожата.

Освен на цял клепач, може да ползвате ярките сенки и за няколко прецизни щрихи, защо не и за вашия празничен грим.

Есенен грим – кой нестандартен нюанс червило да добавите?

Грим за есента – 7 тенденции, които да опитате

Обратно котешко око – идея за грим

Очи на морска сирена

Тенденцията дойде от TikTok, където много жени показаха как да постигнем ефекта „очи на сърна“ или „очи на сирена“. Той замества по-тежкия опушен грим с черен цвят, за който трябва да забравите. За него може да ползвате сребристо-сиви и въгленови нюанси.

Очи, приличащи на сърничката Бамби може да постигнете много лесно. В комбинация с тях може да си направите изкуствени лунички и да добавите малко блясък по устните.

Хладен поглед или „замръзвам“

Най-новата тенденция, обхванала платформата TikTok, е нещо като отговор на лятната тенденция „зачервяване от слънчево изгаряне“. Или по-просто казано – лицето ви трябва да изглежда така, сякаш замръзвате на студа навън. Това си личи първо по червените бузки.

„Тъй като толкова много хора са любители на ружа, тази зима ще има зачервени бузи. Нанесете близо до ябълките на бузите, до слепоочията и смесете в костта на веждите и скулите. Студено ми е“ докосване – добавете щипка пигмент на върха на носа си“, съветва Алисън Кей.

Грим за есента – код лилаво за устните, очите и бузите

Brabiecore

След като тенденцията с розовия цвят на куклата Барби завладя гардероба, идва и при грима за зима 2022. Макар да бе номер едно за летните месеци, няма лошо да остане и за студа навън. Все пак тепърва ще носим рокли и костюми в допаминови тонове, за да се сгреем и да се усмихнем. Затова експериментирайте, слагайки очна линия или сенки във въпросния тон.

Ситен брокат по клепачите – идея за зимен грим

Плътен руж

Доскоро, следвайки тренда за по-естествен вид на лицето, слагахме много малко руж. Но това ще се промени през зимния сезон. По-ярките тонове руж придават монохромен ефект.

Освен на скулите, може да сложите малко от този грим в гънките на очите си за по-плътен завършек.

За още тенденции за красотата и бюти съвети последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари