IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грим за празниците: Как да носите блясък без да е прекалено?

24 декември 2022 12 00

Коледа е тук, да я посрещнем подобаващо

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Празниците вече са тук, което означава, че сериозно трябва да помислим за външния си вид. Търсим правилния тоалет, подходящите обувки, точната прическа и завладяващия маникюр. Но какво остава за грима? Как да бъдете еднакво елегантни и стилни, но в същото време да бъдете и в тон с празничния сезон?

Изведете грима си на следващото ниво през този празничен сезон, като добавите малко блясък. Гримът с брокат е популярна тенденция в момента и е забавен начин да покажете творческата си страна. Независимо дали посещавате празнично парти и искате да излезете с блестящи сенки за очи, или просто искате да добавите фина нотка блясък към ежедения си вид, има много начини да носите брокат през този сезон, че и след това. 

Ако някога сте обитвали да нанасяте грим с блясък, ще знаете, че може да стане доста разхвърлян, като по някакъв начин успява да попадне по всяка част на тялото ви, включително косата. Но как всъщност да носите блясък без да изглеждате като диско топка? Гримьорката Мишел Кларк дава отговор на този важен и сложен въпрос, а ние ви даваме няколко вдъхновения за следващия ви празничен грим.

Грим за празниците - как да носите блясък без да е прекалено

Бляскави сълзи

Това е игрив и готин без усилие подход към носенето на блясък. Ако отивате на празнично парти и искате да направите нещо неочаквано, но привличащо вниманието, създайте си този външен вид. Той определено ще ви отличи в морето от опушен грим. 

Започнете като нанесете малко коректор върху клепача си, за да го изравните. След това създайте проста тънка линия с крило, използвайки течен молив за очи. Вземете любимата си спирала, за да покриете миглите си и добавете малко повече обем, за да създадете изпъкнал вид на очите. 

Сега идва ред на блясъка. Напръскайте лицето си с мист, след което използвайте пръста си, за да нанесете сив брокат под окото. Ако искате фин външен вид, стойте близо до линията на миглите. Ако искате да създадете атмосфера на парти момиче, бъдете смели и нанесете грима над дължината на миглите. За да сте сигурни, че гримът ви ще остане на едно място цяла вечер, използвайте спрей за задържане.

Разнообразие от цветове

Може да е трудно да изберете кои блестящи сенки за очи да носите, така че защо трябва да правите този избор? Тази тенденция е изцяло свързана с възприемането на разнообразието чрез наслояване на вашите металик цветове и блясък. Създайте външния вид, като концентрирате най-смелите нюанси на блясъка върху окото, като същевременно обвиете по-ярките цветове около скулите, за да осигурите правилното им разположение. 

След като подготвите окото си, нанесете сенки върху целия клепач. След това посегнете към палитра с люлякови цветове, за да създадете ореол на ръба на синьото. Използвайте мека пухкава четка и пигмент с цвят на фуксия, за да обвиете скулите в цвят, като ги повдигнете нагоре, за да се срещнат с крилата очна линия. 

Холографски грим

Идеята за холографски нотки на хайлайтъра е толкова привлекателна, особено ако не сте напълно готови за металик клепачи. Това е лесен начин да носите сребърния блясък и да добавите малко брокат - идеален за всеки празничен повод. 

За да създадете вътрешния ъгъл, нанесете сребърни течни сенки за очи, като използвате малка четка за очертаване. След това добавете спирала към горните и долните мигли. След това идва ред на очертаването на устните с молив в кафяв цвят. За да създадете фина сребриста устна е добре да смесите розов гланц със сребърна пудра. 

Да живее лилавото

Ако искате да носите цвят през този празничен сезон, Кларк препоръчва вампирски виолетов нюанс. Лилавото често означава кралска власт, лукс и преимущество, но може също така да представлява мъдрост, мистерия и магия. Без значени какво настроение търсите, няма да сбъркате, ако добавите малко от този нюанс към външния си вид. 

За дефинирано и изваяно око, започнете с използването на лилава пудра в гънката на окоото, след което нанесете лилави сенки върху клепача. Очертайте окото с блясък в цвят фуксия и създайте крило, ако искате да добавите малко креативна ивица. Накрая добавете обилно количество спирала към горните и долните мигли. 

Коледен грим: 3 идеи от Гуен Стефани

Зима 2022 – как да изпробвате тенденцията за грим „без грим“?

Допаминов грим – решението за по-добро настроение през зимата

Ледени устни

Ако устните са това, върху което искате да акцентирате този сезон, опитайте витражи в тон на горски плодове, смесени с ледено силен блясък и искрящо покритие. 

За още тенденции от света на красота, модата и лайфстайла ни последвайте в Instagram и харесайте страницата на Tialoto във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

... ( преди 1 година )
dobre 4e ne polzvam grim i kozmetika , 4e sum naturalna
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар