IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маска за лице със сол – страхотен ексфолиант

21 януари 2023 10 30

Ето кои са нейните предимства

IStockphoto

IStockphoto

Маска за лице със сол е онова, с което може да се поглезите тази зима, за да се избавите от мъртвата кожа. Не е нужно дори да посещавате салона за красота, защото имате основната съставка във вашата кухня.

Ако искате да имате по-здрава и сияйна кожа, може да използвате морска сол вместо ексфолиращ продукт. Да, попадайки в някоя рана, тя дразни и може да усетите болка. Но всъщност има страхотен ефект, защото ускорява деленето на епидермалните клетки като засилва притока на кръв. Ето защо от години се използва в козметологията.

Маска за лице със сол – какви са нейните предимства?

Сестрите Кардашян, както и много други известни личности я използват, за да имат по-свежо и младо лице.

Втрити в кожата, парченцата морска сол ще помогнат за отстраняването на мъртвите кожни клетки, които правят кожата по-суха и сива, лишена от блясък.

сол

IStock

Ползите от употребата на солна маска включват:

Премахване на черни и бели точки;

Намаляване на акне и белези от него;

Дълбоко почистване на порите;

Ексфолиране на мъртвите кожни клетки;

Качествена хидратация;

Стягане на кожата.

мед, маска

IStock

Как да приготвите маска за лице със сол?

Необходими продукти:

- 2 супени лъжици мед;

- 1 супена лъжица морска сол.

Маската, която е подходяща при кожни раздразнения и сухота, се прави много лесно. Първо морската сол се начуква или се слага в блендер, за да стане по-ситна. Изсипва се в подходящ съд и към нея се добавя предварително разтопеният мед.

Всичко се обърква до хомогенна смес, която се намазва равномерно върху добре почистено лице. След около 15 минути се премахва, но не чрез измиване, а чрез хавлиена кърпа, натопена в хладка вода. Първоначално тя се поставя върху лицето за няколко минути. След това лицето се измива с кръгови движения. Накрая се поставя хидратиращ крем.

масло, маска,

IStock

Спа процедури със сол вместо маска

Солта действа като естествен ексфолиант, когато я втриете внимателно в кожата. Ако все пак искате да ползвате услугите на козметик, може да се подложите на някакъв вид солна терапия, с която да подобрите вида на вашата кожа.

Фините частици ефективно премахват мъртвите кожни клетки, но процедурата е повече от триене на сол върху влажна кожа. Предлагана в спа салоните, при нея се използва устройство, което избутва солта върху повърхността на кожата. След това козметиците използват ултразвукова технология, чийто вълни загряват външния слой на кожата.

Фототерапия е последната стъпка при спа процедурата за лице със сол. Тя спомага за озаряване на кожата и нейният по-стегнат вид. Вълните ѝ стимулират производството на колаген.

За още съвети за красота и здраве последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари