IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Допаминово боядисване – кой цвят е най-актуален?

4 февруари 2023 15 00

Розовата коса измести русата

IStockphoto

IStockphoto

Експериментирането с цветове в гардероба винаги е добра идея за един по-различен външен вид. След така нареченото допаминово обличане, което стана така популярно през изминалата година, дойде ред на друг тренд. Наред с някои дрехи, които повдигат настроението, много фризьори предлагат боядисване в нов цвят, което действа по същия начин.

Според коафьора Том Смит все по-актуално става боядисването на русата коса в бонбонени тонове. И с това се отбелязва ръст на розовите и прасковени прически от началото на зимата до момента.

Специалистът посочва, че светлите тонове на розовото са продиктувани от най-известния стил на 2022 г. – Barbiecore. Но вместо по-яркорозово, в салоните използват неговите по-меки нюанси.

„С нарастването на популярността на стила розовата коса става по-малко изненадваща за гледане. Аз съм сигурен, че ще видим супер интензивната, наситена версия на този нюанс. Хората не се страхуват да бъдат смели и индивидуалността в избора на коса се възприема повече от всякога. Тя вече не се възприема като алтернатива“, обяснява Смит.

Допаминово боядисване – става ли розовото за всеки?

Имате ли руса коса, то промяна в розовата гама е много лесна, ала това не важи за дамите с по-тъмна. Според някои бюти инфлуенсъри, блондинките може да си вземат шампоан оцветител в пастелнорозово, който ще се отмие с времето. Така, ако не се харесат, лесно може да се върнат към пепелнорусото.

Ако сте с по-тъмна коса, няма как да поставите директно розова боя. Налага се да ви направят кичури или да ви изрусят предварително.

„Пастелнорозовото избледнява много бързо, така че нека вашият колорист ви забърка пигментиран балсам, който да вземете вкъщи, за да допълвате нещата, когато миете косата си“, пояснява фризьорът.

Все пак, ако за първи път ще правите драстично боядисване на косата, обмислете хубаво дали наистина искате розова коса. Говорете с вашия колорист за това какъв точно нюанс на розовото искате и дали той може да го постигне. Може да си подготвите и няколко снимки, за да му покажете нагледно от какво се вдъхновявате.

Ето няколко розови прически, които да изпробвате за по-добро настроение и различен стил тази зима:

Боядисване – драматично тъмната коса отново е на мода

Прически 2023 – бобът на Джена Ортега набира популярност

Време е за промяна – 5 прически за зимата

Нови прически – бордо в косите

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари