IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коктейл от спирала – нова тенденция от TikTok

28 януари 2023 16 30

Гримьори разкриват повече за нея

IStockphoto

IStockphoto

Новата 2023 г. дойде с толкова много бюти трикове, които да изпробваме. Идващи от платформи като TikTok и Instagram, те имат за цел да улеснят поне за малко живота ни. Да вземем например един от последните – коктейл от спирала, който дойде от професионални гримьори от цял свят. Благодарение на него може да придадете на миглите си перфектния вид.

Приготвянето на коктейл със спирала е по-лесно, отколкото звучи

Цялата идея е много проста – когато нанасяте спиралата си, наслоявате различни продукти, за да постигнете желания ефект от комбинирането им.

„Първо използвам спирала за удължаване и след това спирала за обем. Ползата от това е, че постигате ефекта, който искате, казва пред Harper's Bazaar Мехак Оберой. Той съветва да ползвате повече от една спирала, за да имате перфектни мигли.

Коктейл от спирала – полезно ли е?

Както стана ясно, тук не става дума за пиенето на коктейл с алкохол. Може да звучи малко странно да смесвате две или повече марки, но стига да знаете как, няма да ви стане нищо лошо.

Разбира се, няма как да изсипете едната спирала в тубичката на другата и да разбъркате. Но може да съставите коктейл от спирали със сходен състав. И ако уцелите точната формула, това няма да навреди на вашата кожа.

@petrahenrietterufi ?? my lashes are super curly so i have to straighten them out. I am not complaining tho! #lifeofpetrahenriette #cocktail #mascarahack #mascarareview #mascarahacks #mascaracocktail #mascaracocktailing #beautyhack #bambieyes #beautytips #oslo #norway ♬ original sound - Petra Henriette Rufi

Измислянето кои спирали да наслоите и в какъв ред може да ги ползвате е най-трудната част от целия процес. „Обичам да нанасям водоустойчива спирала върху обикновена, когато правя грим за червен килим или булчински, защото това помага за времето за износване. Но нанасянето на водоустойчива спирала под обикновена може да направи крехките мигли твърди. Имайки предвид това, със сигурност ще направите по-лек коктейл“, обяснява Джени Патинкин.

Как да съчетаете различни спирали?

спирала, гримове,

Pixabay

Създаването на коктейли със спирала изисква обучение или поне познаване на конкретни марки и продукти, тъй като не всички продукти се комбинират добре. Затова се ориентирайте към спирали, в които има едни и същи съставки. Така и ще сведете до минимум риска от зачервяване или алергии.

Коктейл със спирала 1

Необходими продукти:

1 извивачка за мигли;
1 спирала с прецизна четка;
1 спирала за обем (мека вълнообразна четка).

Ето как да се гримирате стъпка по стъпка:

  • Извийте миглите си близо до корена, задръжте извивачката затворена за пет до 10 секунди и опънете от долу нагоре добре. Така ще имате по-изразителен поглед.
  • Използвайте спирала, която разделя и дефинира миглите ви, за да избегнете слепване. Започнете от корените, като четкате със зигзагообразни движения нагоре, за да разделите фините косъмчета.
  • Изчакайте първият слой спирала да изсъхне.
  • Добавете още два слоя, така че всяка мигла да е равномерно покрита.
  • Нанесете спиралата за обем. Това ще направи миглите ви по-плътни, но не прекалявайте. Слоят трябва да е само един. Ако все пак не ви харесва крайният резултат, добавете още малко, но само на върховете на миглите, а не по цялото им протежение. И не забравяйте един слой спирала върху долните мигли!

Спирала с брокат – допълнение към вашия зимен грим

„Zick Zacking“ – страхотен трик със спирала за пърхащи мигли

Спирала – кои нейни съставки могат да ви навредят?

Коктейл 2

Необходими продукти:

1 удължаваща спирала;
1 спирала за обем.

  • Нанесете първо удължаващата спирала, като започнете от корена. След това повдигнете миглите си с малко спирала за обем. За долните мигли използвайте по-тънката четка, като нанасяте по-близо до корена, за да повдигне косъмчетата повече.

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари