IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Идеи за маникюр – квадратно-овалните нокти са новият хит

5 февруари 2023 16 30

Ето как да ги направите у дома и няколко популярни дизайна

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако сте един от онези хора, които често губят часове в разглеждане на маникюри в социалните мрежи, не сте единствени. Подобно на нас, докато скролвате в Instagram, може да се натъкнете на перфектен син лак за нокти или на най-сложните флорални дизайни, но това, което наистина грабва вниманието, е начинът, по който тези нокти са перфектно оформени. И този път не говорим за каквато и да е форма, а за прословутата квадратно-овална.

Подобно на малката черна рокля, квадратно-овалната форма е класика при ноктите, която си подхожда с всеки лак. Също така е много лесна за постигане и дори не се налага да ходите до салона. Разбира се, ще ви трябват няколко упражнения преди да постигнете перфектния завършек, но не трябва да се отказвате.

Според Сара Гибсън, всичко е свързано с правилото 90:10 – 90% от работата по оформянето се извършва от нокторезачката, а 10% са за пилата. По този начин вие определяте формата на ноктите с първия инструмент и просто финализирате окончателния резултат с пилата.

Какво са квадратно-овални нокти?

Квадратно-овалната форма на ноктите е точно това, което си мислите – отчасти квадратна, отчасти овална. Тук се съчетават практичността и лекотата на правите върхове заедно с добавената мекота на извитите ръбове. Според професионалисти, това е най-доброто от двете форми.

Предимства на квадратно-овалните нокти

нокти, форма

Снимка: iStock

Няма да ви лъжем, има какво да обичате в тази форма на ноктите. От една страна, тя е достатъчно лесна да я направите у дома, което я прави чудесен избор за начинаещ. За разлика от супер дългите нокти във формата на червило, които са склонни да се чупят, квадратно-овалните са лесни за поддръжка, като същевременно ви създават илюзията, че имате по-дълги пръсти. Тази форма е класическа, тъй като е подходяща за почти всички, включително и за тези с по-широки нокти и пръсти.

Подходяща ли е формата за дълги и къси нокти?

Квадратно-овалната форма е популярна, защото е универсална. Може да се направи както на дълги, така и на къси нокти в зависимост от вашите предпочитания. Ако искате да удължите пръстите си, може да изберете да направите формата на по-дълги нокти. От друга страна, по-късите върхове ще увеличат здравината и е по-малко вероятно да се счупят.

Как да си направите квадратно-овални нокти?

1. Изрежете ноктите си

За да започнете, ще ви трябва нокторезачка, ако искате да намалите дължината, и пила за нокти.

Ако ноктите ви в момента са дълги и бихте искали да ги отрежете малко, започнете процеса, като изрежете ноктите си в квадратна форма. Направете това, като използвате нокторезачка, за да режете направо през ноктите. Ако ноктите ви вече са къси, пропуснете тази стъпка и преминете направо към пилене.

2. Изпилете ноктите си направо и проверете дължината

След като имате желаната дължина на ноктите, може да започнете с оформянето. Използвайте двустранна пила с 240 грит, тъй като няма да е твърде груба, че да отнеме значителна дължина. Изпилете горния ръб на нокътя в права линия. Ако ноктите ви са къси, уверете се, че не позволявате на пилата да докосва кожата под тях, тъй като това може да я раздразни.

След като сте изпилили всичките си нокти напречно, е време да направите проверка на дължината. Вдигнете ръката си, за да я подравните с лицето, насочвайки дланта към очите. Проверете ноктите си, за да сте сигурни, че ръбът е прав и ноктите ви са с дължината, която искате. Ако искате да са по-къси, ги отрежете или продължете да пилите в права линия.

3. Заоблете ъглите

Дръжте пилата под ъгъл от 45 градуса в ъгъла на нокътя, за да започнете да го заобляте. Използвайте плавни заоблящи движения, за да издърпате пилата над ъгъла на нокътя и да направите правилната форма. Не се страхувайте да правите паузи между движенията. Добра идея е непрекъснато да проверявате ъгъла на нокътя, за да сте сигурни, че не прекалявате с пиленето.

4. Повторете процеса на всеки нокът

След като сте усъвършенствали техниката и сте намерили правилната форма, време е да пренесете уменията си върху всеки нокът.

Зимен маникюр – пробвайте техниката розов руж

Зимен маникюр – 6 дизайна, които да опитате този сезон

Идеи за маникюр – каква форма на ноктите да изберете

Идеи за квадратно-овални нокти

1. Градинскозелено

2. Розов френски

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by By Irren (@byirren)

3. Кралскосиньо

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by M e g (@gel.bymegan)

4. Шоколадови детайли

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LAURA BYRNES (@laura.byrnes)

5. Фуксия

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Mani Club (@themaniclub)

За още тенденции и новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари