IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови прически – 4 универсални стила от Франция

4 февруари 2023 18 00

Бонус точки, че си отиват с барета

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако някога сте ходили в Париж, със сигурност ще се влюбите в него и няма да искате да си тръгнете. Оставете настрана мръсотията и навалицата, които може да видите във всяка една столица или голям град. Не се хващайте и на измислиците, че Париж е опасен град, в който има много престъпни предградия, от които „няма да излезете“.

Всъщност френската столица е приятно и красиво място, на което си струва да отидеш поне веднъж, а защо не и да се преместиш там. Особено ще се хареса на хората, които са почитатели на модата и прическите, защото в Париж ще видите всичко друго, но не и зле изглеждащи хора. Стилът там е задължителен, фризурата се поддържа перфектна, а мъжете и жените се борят за най-красив външен вид.

Когато говорим за прически, вдъхновени от Франция, няма как да не споменем късите бобове, пикситата и острите краища, които могат да бъдат видени по улиците на Париж. Според фризьорите, французите обичат по-естествената визия, така че перфектната прическа се корени в това да намерите стил, който еволюира през времето, но в същото време пасва идеално на структурата на лицето и текстурата на косата.

Въпреки че френската красота понякога може да изглежда доста трудна за постигане, има няколко прически, които пасват на всяка коса. Ако сте готови да изглеждате като героиня от „Емили в Париж“, значи сте на правилното място.

4 универсални прически от Франция

1. Много къс боб

Бобът си остава класика за френските дами, особено много късата му вариация. Подстригването точно под ухото ви позволява да изглеждате по-небрежно, като прекарвате по-малко време в оформяне на косата и повече в парижки занимания като отпиване на топло кафе и хапване на вкусен кроасан.

Стилът е идеален за всеки, който иска да направи впечатление, но няма достатъчно време за създаване на прическа всеки ден. За да запазите този вид елегантен и здрав, ви препоръчваме да се подстригвате на всеки 3-4 месеца.

2. Френски шаг

Френският стил може да е класика, но световната столица на модата не е имунизирана срещу тенденциите. Фризьори споделят, че популярният стил шаг е една от най-търсените прически във Франция в момента, като се иска да бъде вписана в парижкия стил. Това означава да се свърже с естетиката на 70-те, която е романтична, причудлива и безпроблемна, заедно с френската естетика, описвана като „модерна, изпипана и класическа“.

За да се създаде тази комбинация за текстурирана коса, трябва да премахнете тежестта на косата чрез създаването на слоеве, включително и бретон, така че косата да пада точно върху раменете и до веждите.

3. Пикси

Стилистката Катя Солано никога не е предполагала, че ще има френско пикси, но когато решава да обръсне главата си по време на лечението на рак на яйчниците, тя трябвало да прояви творчество. „Вярвах, че моята женственост е свързана с дългата ми коса, а сега, когато имам малко френско пикси, никога не съм се чувствала по-женствена“, казва тя пред Real Simple.

Прическата на Солано улавя увереността и лекотата на френския стил. Характеризира се с мекота, а не твърди или остри кичури, като създава ефекта на фини и леки движения при всяка стъпка. Ако искате да се сдобиете с пикси, съветът ни е след това да избягвате използването на всякакви прически, изискващи втвърдяващи стилизиращи продукти, например такива като гелове.

Нова година, нов цвят – как да боядисате косата си през 2023

Нова прическа – стиловете, които ще ви направят по-млади

Боядисване – драматично тъмната коса отново е на мода

4. Разделен бретон

Макар да е вярно, че френските прически клонят към по-късата дължина, дългите и семпли визии също имат своето място в книгата за красота. Според фризьори, все повече млади дами залагат на по-дългите кичури, превръщайки ги в едни от най-популярните днес. Задължителната добавка към тях е бретон, който се разделя на две, създавайки малко повече разнообразие към класическата прическа.

За още тенденции в прическите и света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари