IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетен грим – лилави сенки за очи

4 март 2023 12 00

Дуа Липа и други звезди заложиха на тях

IStockphoto

IStockphoto

Новият сезон наближава и е време да се подготвим с идеи за пролетен грим. След така наречените снежни сенки, идва ред на по-топлите тонове. Именно на такива заложиха много звезди за червения килим на няколко бляскави събития през февруари.

Както вече писахме, някои стилове от края на 90-те и началото на 2000-те се завръщат. Заедно с обемните шноли за коса, щипките с пеперудки и по-високите кокове, ще използваме все по-често лилави сенки за очи. При това независимо дали сме с дрехи с този нюанс или не.

Според гримьорката Хана Мартин, няколко знаменитости направиха пролетния грим с лилави сенки толкова популярен, след като го показаха в своите профили в социалните мрежи.

„Мисля, че начинът, по който хората го носят, всъщност е просто преливане на цветовете. Можете да създадете фантастично въздействие и доста впечатляващ външен вид само с една-единствена сянка“, обяснява тя.

С какво да комбинирате лилави сенки за очи?

Ако се колебаете или за първи път ползвате този нюанс, може да експериментирате с очна линия.

„Просто нанесете малко по линията на миглите. Използвайте неутрални, матови сенки за очи като основа и след това ги очертайте с лилаво“, обяснява тя, давайки идея за свеж пролетен грим.

Друг трик, който тя препоръчва е да поставите малко люлякови сенки – в основата или в центъра на клепача, а не да го покривате напълно със сенките.

Има и вариант да изпробвате класическо опушено око с лилаво. Може да заложите на комбинация от матовокафяво, черно и тъмнокафяво. След което да добавите лилаво, с което да получите лек преливащ ефект. Що се отнася до грима по останалата част на лицето, по-добре е той да е неутрален.

„Ярките коралови нюанси наистина ще се сблъскат с лилавите, така че вместо това заложете на меки неутрални“, обяснява специалистът.

Пролетен грим – идеи с лилави сенки, които да изпробвате:

1. Очна линия и блясък

Тук лилавото е в основата на клепача и под формата на очна линия. Комбинирано е с лек брокат в същия цвят и дребни самозалепващи се камъчета.

Бюти тенденции – пробвайте грима „облачна кожа

2. Сенките на русалката

Може да наречем тази идея така, защото комбинира по-нестандартен лилав цвят с пигментни сенки с брокат, променящи се на светлината. Ефектът прилича много на нестандартния цвят на опашките на русалките, както и на техните причудливи лица.

Грим 2023 – 6 остарели тенденции, за които да забравите

Грим за 2023: Момичешки готик е новата популярна тенденция

Грим за 2023 – опитайте снежни сенки

3. Плаваща очна линия и два вида лилави сенки

Тук по-тъмнолилавото е комбинирано с нежната лавандула. Целта е да се получи ефектна плаваща очна линия.

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари