IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Говори ми с аромат: 4 стъпки при избирането на парфюм

29 март 2023 14 30

Как да открием своя аромат?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Всеки знае силата на добре избрания парфюм. Той е нашият ароматен почерк и подпис, с които ни посрещат, изпращат и запомнят.

Със сигурност на всеки един човек му се е случвало да асоциира любим, приятел, дори събитие и момент от живота с аромат.

Така усещайки го, той връща асоциативно спомен, запечатан с уханни нотки в паметта ни.

По тази причина е много важно да знаем как да изберем своя измежду огромното разнообразие от парфюми. Днес ще ви представим 4 много важни стъпки, които да ви помогнат да се спрете на най-подходящия за вас аромат.

1. Пръснете върху себе си

Когато отидете да търсите парфюм, първо започнете с подушване на капачките. Ако се спрете на някой аромат, използвайте листчетата във всеки магазин, за да пръснете върху тях и да тествате. Когато някой аромат определено ви хареса, тогава можете да го впръснете върху китката си или на друго място по кожата си. Не забравяйте, че е грешно да разтърквате, като китка в китка например. Просто оставете аромата да се поеме от кожата ви.

2. Не бързайте

Ако сте си харесали вече аромат на тест в магазин, не бързайте веднага да го купите. Излезте от магазина, изчакайте известно време и регулярно проверявайте аромата. Всеки парфюм е различен на усещане на различна кожа, а времето за изчакване е нужно, за да може ароматът да разкрие всичките си нотки и да се разгърне напълно, за да сте абсолютно убедени дали ви харесва.

3. Проучете откъде да го купите

След като вече сте си харесали парфюм, не бързайте с импулсивните покупки. Влезте в интернет и проучете добре вариантите. Много често онлайн е по-лесно и по-евтино да откриете желания парфюм. Освен това ще ви отнеме по-малко време и ще дойде точно до вашата врата.

4. Доверете се на класиките

Най-добре се доверете на класиките. Това са аромати, които са издържали теста на времето, превърнали са се в абсолютни фаворити и са доказали, че са перфектна ароматна композиция, която се харесва и остава своя отпечатък. Една от тези класики е Lancome La Vie Est Belle – парфюмна вода със сладък плодово-цветен, изтънчен аромат, който е за уверената жена, отричаща диктата на обществото. Ароматът е подходящ за целодневно носене, така че може да сте сигурни, че няма да останете незабелязани никъде.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари