IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови прически за брюнетки – медни тонове в косите

27 март 2023 10 30

Изпробвайте тренда Crunette

IStockphoto

IStockphoto

Нов сезон – нова прическа! За брюнетките сякаш е по-лесно да сменят цвета на косата. Дори и да сгрешат с избора, промяната няма да е твърде фрапираща. Все пак, за да не се стига дотам, е добре да потърсят какво ще им подхожда. Или да се информират кои тенденции са най-актуални през пролетта.

Ако сте брюнетка и искате да си направите свежи кичури или да добавите малко блясък, то медните тонове в косите все още са на мода. Но тази година те са под формата на стила Crunette.

Меган Фокс е първата от знаменитостите, която се боядиса с меден цвят. Ако и вие искате да се боядисате, но прическата ви да е с по-фини отблясъци, може да изпробвате въпросния тренд.

Crunette – какво представлява този стил за нова прическа?

Какво ще се получи, ако към характерния цвят на брюнетката добавите малко медна боя? Отговорът е така нареченият „крюнет“. Някои инфлуенсъри сравняват въпросния цвят с този на току-що изпечен френски кроасан.

„Crunette е чудесен избор за тези, които са привлечени от интензивните медни нюанси, но се колебаят да носят по-ярък или по-смел цвят на косата“, казва колористът на знаменитостите Том Смит.

Специалистът посочва, че въпросният цвят за боядисване е интензивно топъл, наситен и същевременно по-светъл нюанс на брюнетка с масло и карамел в косите.

Crunette ще придаде на вашата коса меки кестеняви тонове. Те имат способността да озарят тена на лицето, без да се натрапват твърде много на очи. Или по-просто казано – ако не ви стиска да се боядисате в по-ярко червено или оранжево, може да тествате „крюнет“ за новата си прическа.

Боядисване на косата – какво е демиперманентен цвят?

Боядисване – драматично тъмната коса отново е на мода

Боядисване на косата – популярни цветове за пролетта

Как да получите въпросния цвят за коса?

Може да потърсите снимки на Джесика Частейн, Шакира и Лана Дел Рей, които вече са пробвали тази тенденция. Освен това консултацията със специалист ще ви помогне да получите перфектния цвят.

По думите на Смит, най-добре е първия път боядисването да не е в домашни условия, а в салона. За да постигнете Crunette, трябва да разполагате със светлокафяв основен нюанс (около номер 7). Той изисква златисти, медни и шоколадови тонове, като съотношението им е много важно. Така например твърде много кафяво ще направи класическата прическа за брюнетка. А пък с прекалено медно, може да се получи неприятно оранжево. Ето защо е добре комбинацията да бъде направена от професионален колорист.

Ако сте брюнетка, която винаги търси нещо нестандартно, може да пожелаете смесването на медно, кестеняво и златисто в косите. Това съчетание за кичури е идеално за пролетта.

За още тенденции от света на красотата последвайте профила на Tialoto в Instagram и страницата във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари