IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически за пролетта – стилът боб ще бъде доминиращ

1 април 2023 13 30

Ще виждаме различни негови вариации, включително италианския, френски и други

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Нищо не може да постави ново начало в живота ни така, както пролетта. Времето се затопля, цветята цъфтят и пролетното почистване е в ход, за да обновим както дома си, така и душата. Докато правим всичко това, прическата също може да се нуждае от малко преобразяване.

За да ви спестим обаче безкрайното превъртане и търсене в социалните мрежи, ние стеснихме кръга на най-големите тенденции в прическите за пролетта на 2023 година. Толкова много ги стеснихме, че определихме най-големия тренд за новия сезон, който всъщност познаваме от години. Къса прическа, която не изисква много поддръжка, създава ефект на елегантност и стил, като в същото време ви предоставя възможност за прохлада и свобода.

Точно така, говорим за стила боб. Той е все по-предпочитан от известните личности, а топлото време е идеалният момент да изпробвате прическата върху себе си. Хубавото е, че подстригването има няколко различни вариации, от които да избирате в зависимост от стила, предпочитания за дължина и оформяне.

Пролетни прически – изпробвайте стила боб

1. С дължина до челюстта

На английски този стил се нарича „Job“ заради обединението на думите „jaw“ (челюст) и bob (боб). Името му идва от дължината, която достига, а именно точно до челюстта. Стилът се отличава с много заострени краища и е чудесен за хора с по-фина текстура на косата. Това подстригване може да придаде на косата ви много по-оформен вид и не се нуждае от твърде много обработка или поддръжка.

2. Тънък бретон

Кери Уошингтън

Снимка: БГНЕС

Разбира се, прическата боб може да се носи и с бретон, като единственото условие е той да бъде тънък. Така ще съчетаете два стила с ниска поддръжка, създавайки мек и сексапилен вид, който подчертава най-добрите черти на лицето като очите и скулите. Подстригването е подходящо за всяка форма на лицето и всяка текстура на косата.

3. Италиански боб

Зендая Гети

Снимка: Getty Images

Вероятно няма да се изненадате, че тази прическа се завръща от едно от най-популярните десетилетия от миналото – 90-те години. Зендая беше повлияна от модата на своята рождена година, изпробвайки италиански боб за едно от последните си светски събития. Прическата се характеризира с дължина над раменете и под брадичката, като се оформя на пластове, за да създаде по-плътна и сексапилна визия.

4. Френски боб

Казват, че в красотата всичко идва по три и това определено важи за случая с бобовете, тъй като това е третият самостоятелен вариант, който привлича вниманието. Френският боб е за хората, които не обичат слоеве, но все пак искат да направят промяна, като същевременно запазят класически, шикозен вид. Това, което е страхотно в този стил е, че е подходящ за всяка текстура на косата и всяка форма на лицето. Просто трябва да изберете правилната дължина, която да подчертава чертите ви.

Този стил боб е с остри краища, но с по-обемна текстура и се носи най-добре на къдрици или в естествения вид на косата ви. Прическата може да се съчетае и с бретон, а дължината на боба обикновено спада към по-късите прически, така че определено трябва да го имате предвид.

Нов сезон, нова прическа – боядисайте се в черешова кола

Нова прическа – цветовете на пролетта

Бохо плитки – отново на мода за новия сезон

5. Микси

Кристен Стюарт

Снимка: БГНЕС

Ако пък ви е писнало да ви говорим за прическа боб, имаме няколко други предложения за вас. На преден план излиза миксито, което е комбинация между пикси и мълет. Къса отпред и по-дълга отзад с много текстура, тази прическа ще допринесе за разнообразие във външния ви вид за пролетта.

6. Вълча подстрижка

Да, тази вездесъща вариация на шага има огромна издръжливост и вече няколко години се нарежда в класациите за най-популярни прически. По думите на фризьори, това все още е силна тенденция за дамите, които не се страхуват от късата коса, съдържаща множество пластове. Хубавото е, че е подходяща за всяка текстура на косата и форма на лицето.

Слоевете тук служат за подчертаване на естествената текстура на кичурите. Можете да носите прическата с бретон или без в зависимост от формата на лицето ви. Ако имате кръгло лице, помолете фризьора за по-дълъг бретон, а по-плътният вариант е за хора с по-удължена форма.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари