IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хайлайтър – навсякъде, но не и по скулите

2 май 2023 10 30

Ето как да го ползвате за пролетния си грим

IStockphoto

IStockphoto

Хайлайтър е един от продуктите, който всяка жена предпочита да добави за завършек на своя грим. Досега повечето от нас го ползваха за нанасяне на върха на скулите, както и на някои други части от лицето. Например в центъра на брадичката. Ала тази пролет това ще се промени, защото е време да използваме един нов тренд.

Според Джулия Сон хората все по-често търсят иновативни начини за използване на своя грим. Това важи особено за хайлайтъра, който през този сезон ще виждаме по клепачите и дори по устните. Гримьорът посочва, че в момента блясъкът на хайлайтъра ще замени матовия грим, който вече остава на заден план.

Специалистът дава пример с платформи като TikTok, където отдавна инфлуенсъри показват как още да ползвате този продукт, освен за своите скули.

Хайлайтърът придава сияние на кожата, което не може да се получи от един обикновен фон дьо тен или пък розова пудра.

Шарлот Тилбъри изтъква, че по това време на годината кожата ни е суха и дехидратирана. Ето защо блестящите текстури и продуктите за очите, устните и скулите, които се променят според светлината, ни помагат да изглеждаме по-добре.

Как да изберете правилния хайлайтър за вашия грим?

Онова, което трябва да знаете е, че ви трябва такъв, който да става за всяка област на лицето. Освен със своите лични предпочитания, трябва да се съобразите и с цвета на кожата си.

грим

IStock

Обикновено прахообразните хайлайтъри използват повече блясък, докато кремообразните са с по-различна текстура и стават за по-груба кожа.

„По-мазните кожи са склонни да работят най-добре с меко фокусиращ прахообразен хайлайтър за изглаждане на порите, докато тези с по-сух тен изглеждат свежи, хидратирани и блестящи с такъв с течна формула, която няма да се събере във фините линии“, казва Шарлот Тилбъри, гримьор на знаменитости.

Как да нанесете хайлайтър върху очите?

Продуктът отдавна се използва за тази част от лицето. Най-вече във вътрешния ъгъл на очите и под веждите. Но тази пролет може да добавите по-смело от хайлайтъра върху клепачите и да подчертаете с черна очна линия например.

Също така може да го комбинирате със сенки, като поставите малко количество върху клепача – точно над зеницата, както и върху долната линия на миглите на същото място. Това привлича фокуса към центъра на окото.

Ако се стремите към „мокър“ ефект на очите, може да нанесете хайлайтър с гланцирана текстура. За предпочитане е да добавите водоузтойчива спирала и да не поставяте от бляскавия продукт твърде близо до линията на миглите.

Златен грим – задължителен за 2023 година

Стилът „малката русалка“ – сред водещите тенденции за 2023 г.

Бюти съвети – как да изглеждате естествено, дори с грим

Ами устните?

Никога не поставяйте продукта директно върху сухи устни. По този начин ще увеличите риска от напукване и сухота. Ето защо ги хидратирайте предварително, поставяйки един слой балсам или гланц. След което с нова четка и леки потупвания сложете малко хайлайтър. Накрая разтъркайте устните една в друга.

В случай, че искате да изпробвате трика „диамантени устни“, можете директно да си купите гланц, в който има допълнителна доза блясък.

За още тенденции от света на красотата последвайте профила на Tialoto в Instagram и страницата във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари