IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мраморна коса – идеалният начин да вкарате малко цвят в прическата

14 май 2023 15 00

Ето няколко идеи по тенденцията, които да изпробвате

IStockphoto

IStockphoto

Мраморните нокти станаха хит през последните две години. Така както някои искат шарките на камъка в маникюра си, други може да ги вкарат в своите коси и така да добавят малко цвят и разнообразие в прическата си.

Стилът мраморна коса съчетава в себе си два или повече контрастни нюанса за по-свеж външен вид на всяка грива. Всеки може да избере кои цветове да избере и каква дълбочина на цвета да добави. Получава се комбинация, която става както за дълга, така и за къса или пък чуплива тъмна коса.

Мраморни прически – какво да очаквате?

„Това е прогресия на техниката на разтопяване на цветовете (където се смесват заедно надолу по косата) и използва разтопен цвят като основа, а след това се връщате с по-тъмен цвят до мраморна дълбочина в косата“. Това обяснява пред Creative Head Magazine Ашли Ходжис. Според коафьора, този актуален външен вид на косата може да се постигне и с два различни големи цветни панела, наслоени един върху друг. Тя дава пример с прическите на Аврил Лавин и Майли Сайръс.

Независимо дали искате да изберете по-естествени тонове или пък да заложите на по-ярките, има най-различни начини, по които да получите мраморна коса.

Прически пролет/лято 2023 – пробвайте различни вариации на мраморна коса

Контраст с цвят

Това, което наистина създава ефект на мраморна коса, е контрастът между двата цвята. Поддържайте горната част на косата си тъмна и изберете всеки цвят, който искате да комбинирате с него, оставяйки го да се слее с него до краищата.

По-тъмните корени допълват този външен вид. Затова не е необходимо да ги боядисвате, за да паснат на останалата част от косата ви. В този случай вашите корени ще бъдат страхотен акцент към прическата.

Кафяво върху русо

Доста смела и същевременно секси комбинация, която някои блондинки или брюнетки трябва да опитат за пролет/лято 2023. Не е задължително да ползвате твърде ярки цветове, за да имате мраморна коса. Заложете на естествени, добавяйки малко дълбочина и текстура чрез кафявото.

Косата на актрисата Били Пайпър е типичен пример за този стил. На наградите BAFTA тя се появи с кичури русо и тъмнокафяво, преплитащи се един в друг. Пусната косата стои по един начин, а вдигне ли се нагоре за висока опашка или кок, има съвсем различно излъчване.

Пролетни прически – как най-лесно да оформите кок?

Пролетни прически – балонният боб завладява тенденциите

Прически 2023 – сексапилните стилове, които да изпробвате

Сребърни вълни в косата

През последните няколко месеца все повече звезди ни насърчават да не оцветяваме косата си, оставяйки сивите кичури на показ. Има и такива, които умишлено се боядисват, все едно са побелели. Ако това ви допада, може да добавите малко сребърни кичури към черната си коса например.

Може да започнете с по-тъмно отгоре и да добавите малко сребърни нюанси по върховете на косата. Или да изпробвате мраморна коса в сребристо тип балеаж.

За още тенденции и новини от света на красотата и лайфстайла – последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари