IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нокти на русалка – сред тенденциите за летен маникюр

4 юни 2023 12 00

Хали Бейли ни вдъхновява с идея

IStockphoto

IStockphoto

Една от най-атрактивните летни тенденции са ноктите на русалка. Те са свързани с плажа, морето, както и красотата на някои миди, които намираме по време на почивка. През последните три месеца търсенията с ключова дума „mermaidcore“ в Pinterest са скочили с 80%. Идеите с термина са достигнали 187 милиона гледания в платформата TikTok.

Трендът, който задължително трябва да пробвате за новия си летен маникюр, дойде с излизането на новия филм за Малката русалка на „Дисни“. В него главната роля играе Хали Бейли.

Нокти на русалка – актрисата има с какво да ни вдъхнови

След като Бейли бе със сини нокти с инкрустирани перли за премиерата на филма, все повече жени искат да си направят нещо като морски маникюр с цветовете на опашката на русалката.

Оказва се, че зад причудливите нокти, които приличат на цветни миди, в които има истински перли, стои известната маникюристка Йоко Сакакура. В профила си в Instagram тя ги показа по-отблизо.

Летен маникюр – няколко идеи за нокти на русалка, които да изпробвате

От плочки с морска вода и пяна до блестящи лакове с ефект на миди и дори украшения от сладководни перли, има толкова много дизайни, които да направите по въпросната тенденция. Те са лесноизпълними и в домашни условия, стига да сте по-търпеливи.

Маникюристът Бетина Голдщайн например използва истински сладководни перли за ноктите на Уитни Пийк за Met Gala 2023. Тя ги прикрепва с помощта на лепило към заострените върхове на маникюра.

Какво е Mermaidcore – модната тенденция, вдъхновена от русалките

Релефни миди

Въпросната идея е за салона, като може да бъде осъществена чрез гел лак например. Вместо перфектно гладки плочки, ще имате синьо-зелен маникюр с релефа, който имат едни от най-красивите морски миди.

Като допълнение може да ползвате перли и фолио за украса.

Миди и морски капки

Тук не всички нокти са с релефа на мидичките, а само по няколко на ръка. Останалите са гладки, лакирани с перлен цвят, украсени с 3D-капки, сякаш ръцете ви току-що са били напръскани от морската вода на брега.

Анимирани нокти на русалка

Може да лакирате всеки нокът с лакове с холографски ефект и отгоре да нарисувате с четка балончета, миди, люспи от опашката на Малката русалка и други морски мотиви.

Маникюр за начинаещи – как да изберете един от седемте вида

Ленени нокти – минималистичният маникюр за лятото

Слънчев маникюр – тенденцията, за която да внимавате

Люспи и снежно бели миди за летен маникюр

Въпросната идея е в два от най-използваните цветове лакове за лятото. Това са бяло и синьо.

Докато една част от плочките са в бяло, някои с релефа на мидите, другите са с цветен връх – нарисувани люспи от опашката на русалката.

За още тенденции в маникюра и красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

... ( преди 10 месеца )