IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дървена четка за коса – 7 основни предимства

4 юни 2023 13 30

Ето защо е хубаво да имате такава

Дървена четка за коса – 7 основни предимства

IStockphoto

Дървена четка за коса трябва да има всяка жена върху своята тоалетка. Макар да имаме основен гребен, който използваме всеки ден, дървената четка е много по-екологична и носи множество предимства. Освен това не води до косопад, което е едно от най-важните.

Използването на дървена четка за коса може да помогне при заплетени краища. Тя е много по-нежна към косата в сравнение с обикновените пластмасови гребени. Освен това не причинява статично електричество или начупване на косъма.

Дървена четка за коса – какво представлява?

Дървените четка или гребен са изработени изцяло от дърво, от различни видове като дървесина, ним, сандалово дърво или шишам. Трябва да правите разлика от някои по-евтини варианти в магазините за домашни потреби, които са с изкуствен косъм, а не с дървени бодлички. Те са само имитация, която не е толкова щадяща косъма.

Ако нямате дървена четка за коса или гребен, трябва да търсите качествени. Те трябва да са изработени от качествено дърво, което дори и след мокрене и почистване няма да се промени. Космите трябва да са естествени или дървени, под формата на бодлички, за да стимулират кожата на главата. Повечето дървени гребени на пазара са без покритие от лак и боя, което ги прави най-добрата алтернатива на пластмасовите или металните четки.

дървена четка

IStock

Дървена четка за коса или гребен – основни ползи

Предимствата на четката от дърво са несравними в сравнение с пластмасовите или металните гребени. Ние се потапяме подробно в седем от тези достойнства по-долу.

1. Гъста коса и здрав скалп

Прокарвайки дървена четка през косата си, вие нежно масажирате скалпа. Това води до по-добро кръвообращение и постепенно прави косата по-плътна, бляскава и хубава. Топченцата в края на бодличките на четките премахват натрупването на замърсявания по скалпа. И така спомагат за здравината на космените фоликули. За разлика от пластмасовите зъбци на четките и гребените, дървените не предизвикват дразнене, нито червени следи по скалпа.

2. Насърчава растежа на косата

Дървените гребени и четки подобряват притока на кръв към скалпа, което води до по-добро овлажняване на космените фоликули. Дървените гребени също премахват мръсотията от фоликулите, позволявайки на косата да расте. Необходими са обаче повече проучвания по темата.

четка за

IStock

Според типа коса – четка или гребен да изберете?

Предимствата на дървения гребен пред четката за коса

3. Предотвратява алергичните реакции

Ако имате някаква реакция по кожата на скалпа, не мислете, че е от шампоана или балсама. Пластмасовите или металните гребени могат да причинят дразнене или алергия по кожата на главата. Естественият дървен материал на четката трудно би причинил неприятни странични ефекти по скалпа.

4. Предотвратява счупване

Друг недостатък на пластмасовите гребени е, че те наелектризират косата. Статичният заряд я прави чуплива и податлива на накъсване, тъй като я изсушава. Това също причинява къдрене. Освен това, много четки имат заоблени или пластмасови върхове, които причиняват много щети на косата, сред които и необичаен косопад.

Дървените четки са антистатични и предотвратяват заплитане и накъсване на косата. Те се плъзгат бързо по скалпа и през косите, без да причиняват къдрене. Дървените четки също имат по-гладки върхове, които не захващат по груб начин кичурите.

Важно е да знаете, че дървото действа като изолатор и абсорбира целия заряд, с което не може да причини статично електричество в косата.

маска за

IStock

5. Премахва мръсотията от косата ви

Поради натрупания статичен заряд, всеки ден в косата попада множество мръсотия. Дървената четка или гребен премахват всички съществуващи електрически заряди от косата.

6. Подхранва и придава блясък

Вашият скалп отделя известно количество себум. То подхранва и хидратира корените на косата. Това естествено масло обаче може да направи косата по-гладка и мазна, като същевременно привлича прах и замърсяване.

Дървеният гребен е отличен начин за подхранване и придаване на блясък на косата, тъй като разпределя равномерно омазняването.

Мраморна коса – идеалният начин да вкарате малко цвят в прическата

Здравословна диета – 8 храни за здрави кожа, коса и нокти

7. Безопасна за околната среда

Пластмасовите и нискокачествените метални четки са вредни за околната среда. В тях може да има вредни съставки и някои не подлежат на рециклиране. Дървените четки за коса обаче са екологични и биоразградими. Освен това са по-дълготрайни и рентабилни в сравнение с пластмасовите четки за коса, чиито компоненти могат лесно да се разпаднат.

широка четка

IStock

Как да почиствате една дървена четка?

  • Избягвайте да използвате вода за вашата дървена четка за коса, тъй като това може да я повреди.
  • Вместо това втрийте ленено масло върху четката. След като изсъхне, внимателно избършете дървото с влажна кърпа.
  • Друга възможност е да натриете зъбите на дървената четка с вазелин и да ги изчеткате. Избършете я с кърпа след половин час.
  • Никога не използвайте почистващи препарати или силни химикали за почистване на вашия дървен аксесоар.
  • Никога не накисвайте предварително дървена четка или гребен, тъй като това ги кара да загубят своята издръжливост и може да се раздуят и да се разпаднат след време.

За още тенденции в красотата и здравето, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари