IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тънка коса – Меган Трейнър споделя своите тайни

7 юни 2023 10 30

Певицата споделя опита си с увреждането на косъма след боядисване

БГНЕС

БГНЕС

Меган Трейнър е една от изпълнителките, която е правила какво ли не с косата си. Освен да я изправя или къдри, тя е ползвала безброй фиби и щипки, които неминуемо са подействали отрицателно. Да не говорим, че тя от години се изрусява. Всичко това, в комбинация с някои неподходящи продукти и поставяне на екстеншъни, води до изтъняване на косъма.

„Винаги съм се борила с косата си, повече преди децата, защото никога не знаех как да я оформя, тъй като беше толкова тънка“. Това обяснява изпълнителката пред Stylecaster.

Трейнър си спомня първите години на нейната поп кариера. Тогава стилистите я посъветвали да си поставя изкуствена коса, за да изглежда по-хубава и обемна. И макар това невинаги да пречи на тънката коса, може да влоши проблема.

„Нуждаех се обаче от тази фалшива коса, защото си казах: „Аз съм нищо без косата си“, обяснява Трейнър, говорейки за пристрастяването си към екстеншъните.

През 2016-а смяната на цвета съсипва косата на Меган

Изпълнителката разкрива още, че нейната тънка коса ставала още по-зле с времето. Но през 2016-а, когато решила да мине от руса към червена и обратно, я съсипала докрай.

След боядисването и екстеншъните естествената коса на Трейнър стигала до брадичката ѝ. Тогава тя разбрала, че е време да си даде почивка от екстеншъните. Ала трябвало и да изглежда добре на сцената.

„Имах чувството, че ако ме видят папараци без тях, сякаш костюмът ми не е и няма да изглежда добре. Но аз бях хубава…“, казва тя.

Меган Трейнър,

БГНЕС

Меган Трейнър отслабнала с 30 килограма заради сина си

Меган споделя, че грижата трябва да е според типа коса

Днес звездата разчита повече на своята собствена грива, като рядко използва изкуствена опашка, най-много за някой клип. По думите ѝ, това е така, защото се е научила да се грижи за своя тип коса.

„Трябва да се грижа за косата си, както се грижа за кожата и тялото си, здравето и психиката“, казва тя.

Днес певицата си партнира с известна марка, като разчита на шампоан против накъсване, балсам за по-голяма плътност и повдигащ спрей за уплътняване на корените. Всички те са специално формулирани за фина и тънка коса.

Тънка коса – 5 неща, които да избягвате

Тънка коса – как да я стилизирате?

5 начина да се справите с хвърчащата тънка коса

Смяна на рутината и витамини при тънка коса

Трейнър посочва, че освен това, че вече използва правилните продукти, тя е променила изцяло рутината си.

„Трябва да мия главата си всеки ден. Защото имах лекар, който погледна порите в скалпа ми и видя куп боклук около тях“, разказва тя, изтъквайки колко важно е да посетим специалист, когато проблемът с тънката коса не се решава.

Меган споделя, че има много продукти, водещи до запушване на порите. Например сух шампоан или спрей за боядисване на корени. Да, те помагат в определени ситуации, но не е препоръчително да се ползват често, а само инцидентно. В противен случай това ще попречи на здравословния растеж на косъма.

Изпълнителката коментира че с правилната грижа, дори след раждането на сина си Райли, тя е успяла да запази здравината на косата си. Сега пък тя отново е бременна и за да избегне изтъняване, накъсване и чупливост, приема пренатални витамини.

„Докато растяхме, майка ми никога не ни позволяваше да си боядисваме косите или други забавни неща. Така че винаги съм искала розова коса“, казва още тя, но признава, че засега ще се въздържи от рязка смяна на цвета.

За още съвети за грижа за косата и тенденции в прическите последвайте профила на Tialoto в Instagram и страницата във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари