IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мляко за кожа - задължителният продукт за лятото

25 август 2023 16 30

Ето как да го включите в рутинната си грижа

IStockphoto

IStockphoto

Мляко за кожа е един от продуктите, които задължително да ползвате през лятото. Според тенденциите за 2023 г., то е идеално както за хидратация, така и за подхранване в горещините. 

Може би, като чуете за този продукт, се сещате първо за мляко за почистване на грим. Само че то е различно от това, с което докосвате клепачите си, за да премахнете сенките. 

Какво точно е мляко за кожа?

Това вид козметично средство, богато на млечна киселина. Тя се открива в естественото прясно мляко, добивано от кравите. Използваната съставка допринася за ефективността на хидратиращите и ексфолиращите средства. 

Млякото за кожа съдържа протеини, които могат както да повишат еластичността, също така да създадат овлажняващ слой, който да задържа влагата за по-дълго в клетките. Тези предимства са причината Клеопатра да се къпела в мляко. Така имала по-бляскава и хидратирана кожа. 

кожа,мляко, тяло,

Снимка: IStock

Днес е добре известно, че млечните продукти нямат голяма трайност. А заради протеините и захарите, намиращи се в млякото, то не се харесва от всички. Въпреки това, същите щадящи кожата компоненти, намиращи се в млечните продукти, могат да бъдат извлечени от растителни източници. Така козметичната индустрия създава друг вид „мляко“. То е специално формулирано за локално приложение върху кожата. 

Казано по-просто, млякото за тяло е лек овлажнител. Има някои видове, които са с добавени ексфолиращи съставки. 

Мляко за кожа срещу овлажнител

Може би се чудите защо е необходим продукт като мляко за кожа, ако вече използвате ежедневен или нощен овлажнител. Въпреки че млякото за кожа предлага тласък на хидратация, основната му цел е попиването. Това се постига чрез използване на рядка, водниста формула, която позволява на продукта бързо да проникне през защитната бариера на кожата. В това отношение консистенцията на млякото за кожа е по-сравнима със серум, отколкото с лосион или овлажняващ крем.

грижа за

Снимка: IStock

Овлажнителите под формата на лосиони и кремове обикновено са с по-високо съдържание на масла и емулгиращи восъци. Те създават по-плътна консистенция. Това може да накара тези продукти да останат върху кожата, без да проникнат по-надолу. Ето защо ви е нужно мляко - то се абсорбира по-лесно. И предотвратява загубата на вода и дехидратацията на кожата. В идеалния случай по-плътен овлажнител трябва да се нанесе върху по-тънък за максимална хидратация, съветват дерматолози.

Мляко за кожа - какви са основните му ползи? 

За повечето хора основното предимство на млечните продукти за кожа е тяхната лека и бърза степен на усвояване. Това е особено вярно през горещите и влажни дни на лятото. Нанасянето на тежък лосион, масло или крем върху кожата в горещините може да я омазни. В комбинацията с потта се получават запушени пори и акне, особено ако вече сте предразположени към тези проблеми.

крем за

Снимка: IStock

Всяко качествено мляко за кожа предлага надеждна хидратация. За разлика от лосионите и кремовете, то не съдържа тежки съставки. Ако се борите с мазна кожа или акне, изпробването само на мляко за кожа може да ви позволи да хидратирате и нежно ексфолирате кожата си. Така ще намалите риска от запушени пори и пъпки. Ако изобщо се затруднявате да следвате хидратираща рутина, нанасянето на бързо абсорбиращо се мляко за кожа веднъж или два пъти на ден е много по-добро, отколкото да пропуснете изцяло овлажняването.

Съвети за красота – преход от пролетна към лятна грижа за кожата

Гримиране при суха кожа – постижимо със седем лесни стъпки

Типове кожа – как да определите вашия?

Как да използвате мляко за кожа това лято? 

В идеалния случай млякото за кожа трябва да се прилага след щателно почистване, преди нанасяне на стандартен овлажнител. Ако възнамерявате да поставите серум, който е по-тежък от вашето мляко за кожа, нанесете го след почистващия продукт и млякото за кожа, но преди овлажнителя. 

Всички серуми, които са по-леки от вашето мляко, трябва да се нанасят преди него, веднага след почистване. Прилагането на по-тежки продукти след по-леки позволява ползите от по-леките продукти да бъдат засилени от овлажнителната бариера, създадена от по-тежките.

коса, слънце,

Снимка: IStock

Ако в момента нямате рутинна грижа за кожата, включваща мляко, сега е идеалното време да го добавите. Мийте лицето си с топла кърпа всяка сутрин и вечер. След това нанасяйте мляко за кожа. Ако чувствате, че лицето ви е мазно, добавете почистващ лосион към рутината си. В случай, че кожата ви е стегната или суха, добавете овлажнител. Добрата рутинна грижа за кожата не трябва да отнема време или да е сложна, за да действа добре, предупреждават дерматолози.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари