IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лятно боядисване на косата – скандинавският цвят превзема света

29 юли 2023 13 30

Като ореол за лицето ви

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Скандинавия може да е известна със своята минималистична и земна архитектура, но популярността на региона през последните седмици нарасна по съвсем различна причина – цвета на косата. Тенденцията стана изключително известна в социалните мрежи и е готова да вдъхновява различни цветове през лятото. Най-хубавото е, че хората с всякакви цветове и дължини на кичурите могат да се включат в течението.

Какво е скандинавски цвят на косата?

Популярната скандинавска тенденция за боядисване е техника, която пресъздава яркия, леко подчертан вид на косата при представителите на региона.

За постигане на външния вид фризьорите изсветляват бебешките коси и линията на косата, за да бъдат малко по-светли от останалите кичури за мек, целунат от слънцето вид. Ставайки само с няколко нюанса по-светла от останалата част от косата, това е идеалният, фин трик за изсветляване, за да озарите корените за лятото.

Защо обаче тенденцията получава точно това име? Хората, живеещи в скандинавския район, естествено имат яркоруси корени, които са склонни да стават по-светли и по-ярки, когато са изложени на слънчева светлина. Може да видите този изсветляващ ефект и в други региони, особено през лятото, когато дните са по-дълги и хората прекарват повече време навън.

Кои цветове могат да се включат в тенденцията?

Този външен вид е особено привлекателен за блондинки, които искат да издигнат своето яркорусо на следващото ниво. Въпреки това, всеки може да персонализира визията според цвета на косата и тена на кожата си.

Тази тенденция е многостранна и може да се постигне върху червена, кафява и по-тъмна коса. Въпреки че няма да има същия ефект върху всеки цвят, няколко по-светли нюанса в началото на прическата, които контрастират на естествения ви оттенък, винаги са ласкателни и красиви. Тук не говорим да сложите русо върху червено, а просто да поставите по-светли червени тонове, които да се противопоставят на естествените.

При брюнетките по-светлокафявата линия на косата и рамкиращите лицето кичури могат да създадат повече измерение, а ягодовото русо може да изглежда прекрасно при червенокосите. Дамите с тъмни кичури могат да изберат карамелени или шоколадови цветове за естествено целунато от слънцето рамкиране на лицето.

Как да се сдобиете с прическата?

Определено си уговорете час в салона с професионалист, ако искате да постигнете този вид по начин, който изглежда безпроблемно и естествено. Вашият фризьор ще се погрижи за всичко останало.

Ако все пак искате да сте подготвени за процеса, ще ви разясним малка част от него. За да получат желания резултат, фризьорите отрязват малка част от косата, точно до линията, и вместо да използват фолио, те внимателно нанасят обезцветителя директно върху кичурите. Тази техника на боядисване им позволява да се доближат до линията на косата, за да създадат супер ярък ефект.

Фризьорите подчертават важността от срещата с професионалист за това боядисване, вместо да се опитвате да я направите у дома. Избелителят или боята се поставят много близо до линията на косата, което потенциално може да раздразни очите, ако се нанесе неправилно. Освен това, тези рамкиращи лицето бебешки коси са изключително фини и по-податливи на увреждане и накъсване в ръцете на любител.

Прически за лятото – опитайте диско къдрици

Прически за лятото – стиловете от 2000-те години се завръщат

Грижа за косата – тенденциите, които да следвате

Как се поддържа прическата?

Прическата е интересна и забавна за лятото, но ще трябва да имате няколко неща предвид, преди да влезете в салона и да поискате услугата.

Тъй като боядисването се случва точно на линията на косата, ще трябва да помолите за много нежност при топлинното оформяне, тъй като може да изтощи кичурите ви. Също така, когато израсне нова коса около линията, тя може да бъде много по-тъмна от това, което сте свикнали да виждате. Това означава, че ще трябва да поддържате външния си вид с няколко чести посещения при фризьор.

Междувременно е добре да използвате лилав или син шампоан, за да сведете до минимум износването на цвета. Преминете също към система за защита на цвета, за да го поддържате ярък и свеж за по-дълго време. Отдайте се на дълбоко кондициониращи процедури, за да запазите вашите изрусени или изсветлени кичури блестящи и здрави.

За още новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

... ( преди 8 месеца )
dobre 4e ne polzvam kozmetika ot desetiletie . i pove4e daje
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар