IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 прически, с които да прикриете израсналите си корени

21 октомври 2023 16 30

Когато нямате време да отидете до салона

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Едно от най-неприятните неща, които могат да се случат на една жена, е да се събуди един ден и да види, че корените на косата са ѝ израснали. Колкото и да се гледаме в огледалото, чоплейки кичурите си, те няма да изчезнат и трябва бързо да разберем как да ги прикрием. В тези случаи начинът, по който оформяте косата си, може да е от голямо значение, когато става въпрос за прикриване на забележимо израстване до следващото ни боядисване. 

Косата расте средно с около 0,8 до 1 сантиметър на месец, поради което много хора се нуждаят от боядисване на всеки четири до шест седмици. Според Хана Ривас, повторното израстване винаги ще бъде по-забележимо за тези, чиято коса е тъмнокафява до тъмноруса, и може да бъде особено забележимо, ако боядисвате косата си, за да прикриете сивите кичури. 

Хубавата новина е, че има няколко лесни прически, с които можете да прикриете израсналите корени. Така ще си дадете по-голяма почивка между посещенията в салона, което ще осигури на косата ви малко повече време за дишане и свобода от вредните бои и химикали. 

5 прически, с които да прикриете израсналите си корени

1. Обемни къдрици

Според фризьори, създаването на обем е една от най-добрите тактики за отвличане на вниманието от издайническите корени. В това има доза логика – когато имате много плътна и обемна коса, никой няма да гледа към върха на главата ви. Ако имате естествено вълнообразна или къдрава коса, фризьорите предлагат да се възползвате, като използвате маши с различни размери в различни посоки. Това ще създаде както текстура, така и много обем. Ако косата ви е фина и/или по-права, Ривас предлага да я оформите с велкро ролки, след което да разрешете корените назад, за да скриете по-нататъшно израстване.

2. Разхвърлян кок

Точно както обемът служи за добро разсейване, такава е задачата и на текстурата. Вместо да поддържате всичко супер право и гладко, подобряването на детайлността и размерите ще отвлече вниманието от видимото повторно израстване. Фризьорите предлагат първо да използвате продукти, за да придадете текстура на косата. Опитайте мист или сух шампоан. Издърпайте косата на кок, който е разхлабен и разхвърлян. 

За още по-лесни и бързи резултати може да създадете тази текстура, след като дръпнете косата си назад с шнола. Хванете я, сякаш ще правите опашка, след което я завъртете няколко пъти около ръката си и я повдигнете нагоре, след което я закрепете в центъра с шнола.

3. Наполовина вдигната, наполовина пусната

@audreyvictoria_ it’s simple #hairtok #halfuphalfdown #hairhack #hairstyleinspo @ingrid_terner ♬ original sound - ALTÉGO

За много хора тази прическа е мястото, където повторното израстване става най-очевидно. Така че, вместо да оставяте косата си пусната и частта да изпъква, помислете за издърпване на горната половина така, че да няма видима част. Разделете косата си от ухо до ухо, след което я срешете назад. Закрепете с фиби или завържете на малък кок. Така или иначе, както писахме по-горе, обемът тук отново играе важна роля за прикриване на корените.

4. Холандска плитка

Плитките са класика за прикриване на повторно израстване и могат да бъдат променяни, за да паснат на всяка текстура или дължина на косата. Ривас предлага да изберете холандски, иначе казано 3D плитки. Стилът е подобен на френската плитка, но тук сгъвате кичурите под, а не един върху друг. Това едновременно създава по-дебела плитка и отвлича вниманието от израсналите корени. Плюс това, припокриващите се кичури коса в плитката могат да създадат илюзията за по-пълен и по-равномерен цвят, което прави корените по-малко забележими.

Нова прическа – стиловете от 50-те, които се завръщат

Нови прически – цветът ванилов чай е перфектен за есента

Мазна коса – прическите, с които да я прикриете

5. Аксесоари

Когато не знаете каква прическа да си направите или пък нямате време за това, добавете аксесоари. Можете, съвсем буквално, да прикриете изцяло повторния растеж, като носите бандана или шал. Или използвайте аксесоарите за разсейване на вниманието, добавяйки към визията си забележителна шнола или забавна лента за глава. 

За още съвети за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари