IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бретонът от 90-те се завръща – как да го оформите

26 ноември 2023 18 00

Колкото по-свободен, толкова по-добре

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Прическите, вдъхновени от 90-те, се завръщат значително този сезон и великолепната тенденция с тънък бретон от това десетилетие е свързана изцяло с пернатия външен вид. Според стилистите, емблематичният тренд на сезона е свързан с ресни и обем

Ще виждаме все по-голямо намигване към 90-те години, тъй като тънките, хвърчащи бретони в предната част на лицето се завръщат. Този тип е много по-различен от по-плътния, рамкиращ лицето, тип перде, който беше на почит преди известно време. За да пресъздадете този външен вид, фризьорката на знаменитости, Лора Полко, казва, че можете да си поиграете със стила, за да добавите обем и да запазите бретона супер тънък и пернат. 

Същността на бретона от 90-те

Полко препоръчва да попитате вашия фризьор за рамкиращи лицето кичури, както и за традиционното подстригване на бретон. Така ще смесите двата стила, но ако искате да вържете косата си назад, имате остатъчни кичури, които да ви придадат форма на лицето. Този тип бретон, съчетан със слоеве по цялата коса, помага за придаване на по-мек и по-красив външен вид. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HIRO OCHI (@hirohair)

За да избегнете грешки при подстригването, се препоръчва да намерите вдъхновяващи снимки, които да покажете на своя фризьор. Потърсете такива, които представят човек с подобна форма на лицето и текстура на косата като вашите. Това ви дава представа как би изглеждала прическата на вас и позволява на вашия стилист да визуализира точно това, което искате от него. 

Как да оформите бретон от 90-те

Първа стъпка: Подготовка

Подготовката за оформяне на перфектната прическа започва под душа за здрава и обемна коса. Потърсете шампоан и балсам за обем, за да измиете правилно косата и да добавите текстура. 

Втора стъпка: Стилът

Бретонът от 90-те изглежда идеално в комбинация с изсушена със сешоар коса. По-големият обем, напомнящ на кинозвездите от изминалото десетилетие е перфектното допълнение към пернатия и тънък бретон, спускащ се до началото на очите ви. 

Започнете сушенето като използвате кръгла четка със среден размер, за да създадете обем. Полко препоръчва да преместите четката под бретона, след което да използвате сешоара отстрани на косата, за да се изсушите. 

Нова прическа – стиловете от 70-те, които винаги ще бъдат на мода

Нова прическа – стилове за тънка коса

Винтидж брюнетка – популярният цвят за коса през есента

Трета стъпка: Последни детайли

За да закрепите прическата на едно място, Полко предлага да използвате спрей за текстура, за да постигнете визията на бретона от 90-те. Така ще си осигурите обемен ефект и още повече красота на прическата. Нанесете спрея по цялата коса и краищата, за да се уверите, че кичурите не са мазни или груби. 

За още новини от света на красотата, звездите и модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари