IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ретро маникюр от 30-те

10 май 2011 07 29

Красив, изискан и толкова модерен

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Автор: Деница Христова

В модата машината на времето доста често ни връща към позабравените традиции на изискания маникюр, женствените вълни в косите или вечните малки черни рокли.

Благодарение на киното стилът на модните икони от големия екран постоянно вдъхновява стилистите да ни припомнят онзи техен чар, на който ние, съвременните жени, сме толкова подвластни.

Маникюрът през 30-те

Разпознава се по дългите нокти със заострени върхове в стил „вамп", контрастните цветове, най-често бял или телесен цвят върху целия нокът в комбинация с черно в основата и в края по подобие на френския маникюр.

Как се прави?

Първо задължително нанесете основа за подхранване на ноктите и изберете неутрален цвят – нежно розово, цвят шампанско или пудра, перлено сиво. Той ще послужи за основен цвят.

Лакирайте ноктите и изчакайте няколко минути, докато изсъхнат добре, След това идва по-важната част, за която ще са ви нужни лентички с извита форма.

По избор може да направите сърповидните извивки само в основата на нокътя или и на върха.

Отгоре лакирайте с другия цвят – традицията повелява той да бъде тъмен – черен или наситено сив, точно в средата на нокътя между лентичките.

И накрая преди да ги отлепите, се уверете, че лакът е изсъхнал напълно иначе линиите между двата цвята няма да са достатъчно прецизни.

Накрая завършете с топ лак за повече блясък. Може да пропуснете тази стъпка и да оставите ноктите матови, другият вариант е да сложите безцветен лак с фин брокат – върху целия нокът или само по светлите ивици.

Още ретро красота:

Прическата на Мерилин Монро

Ретро къдрици цяла зима

Соц уроци по красота : Малък урок по грациозна походка

Винтидж вдъхновение: стилът на класическите икони

Автор - снимка

КоментариКоментари