IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Драматичен котешки поглед за фатално привличане

17 май 2011 09 33

Или малко есенни тенденции в грима от Givenchy

Снимка: Givenchy

Снимка: Givenchy

Модна къща Givenchy определено може да се похвали с различен поглед върху модата. Във всяко едно отношение - от колекциите им, до изборът на модели и рекламни лица.

Накратко, от създаването на лейбъла през далечната 1952 година до днес, Givenchy е синоним на една различна и силно изразена елегантност, предпочитана от дами като Одри Хепбърн.

Велики дизайнери като Джон Галиано и Александър Маккуин са оставили своите незаличими отпечатъци в историята на марката и до голяма степен са предопределили съдбата и творческата й посока.

Днес обаче няма да обърнем внимание на тоалетите, а на тенденциите в грима за есента на 2011. Лице на рекламната кампания е любимката на Givenchy Жаклин Жаблонски.

Гримът е много драматичен, артистичен и може да се определи като "гот". Косата е разделена на идеален път по средата и е изтеглена в ниска опашка. По този начин акцентът попада върху бялата кожа, черния опушен грим върху (и около) очите и тъмно червените устни. Бихме го нарекли "силно опушени котешки очи за фатално привличане".

Повишете внимание, ако сте притежателка на притегателни зелени или пъстри очи.

Ще са ви необходими сенки в тъмно синьо или тъмно сиво към черно. Отдолу очите се подчертават със светло сиво/зелено/синьо, за контраст и внасяне на светлина в погледа. По-светъл тон се нанася и върху клепача, а ако очите ви сa изпъкнали - лек светъл акцент в средата на окото е достатъчен. 

Ако пък очите ви са приближени, но все пак искате да пробвате, тъмният акцент трябва да бъде в края им. Преливането трябва да е плавно, от по-тъмни към по-светли нюанси и да няма рязка граница.

Този вариант определено е за вечер, за по-специален повод и е за дами с по-големи очи. Ако комбинацията с тъмно червеното червило не ви допада, блясъкът върху устните е напълно достатъчен.

Тази палитра, и въобще този маниер в гримирането, не са особено "комерсиални" и не знаем до каква степен ще се хареса на мнозинството мъже и жени на тази географска ширина...

Ако обаче сте смели и обичате да експериментирате със себе си и с околните, определено ще изпъкнете сред масата сладникаво напудрени момиченца. И то по един много дързък и стилен начин.

Влезте в галерията за по-близък поглед върху лицето на Жаклин.

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари