IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съветите на майките, в които трябва да се вслушаме

15 август 2014 11 29

Най-доброто време да обърнем внимание на това, което ни се казва, е сега

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Макар че понякога наистина могат да прекалят със своите напътствия, майките всъщност предават опит, който често са добили с годините или на принципа „проба-грешка“.

За да избегнем някои нежелани последици от собственото ни невнимание, ето няколко съвета, които всички редовно чуваме, и в които е крайно време вече да се вслушаме.

1. Колкото по-малко, толкова по-добре!

Особено, когато става въпрос за грим. Естествените ни черти и цветове винаги са тези, които най-много ни отиват. Най-правилната тактика е вместо да ги променяме, просто да ги подчертаем. За това не са нужни промишлени количества от козметичната индустрия, а просто някои от утвърдените най-добри приятели на жената. Малко спирала, лек фон дьо тен и балсам за устни биха свършили чудеса при подчертаването на естествената ни красота.

2. Дръж ръцете далеч от лицето!

Причината за този толкова мъдър съвет е фактът, че ръцете са сред едни от най-мръсните части на нашето тяло. Честото пипане по лицето може да доведе до неприятни зачервявания, пъпки, обриви и в някои случаи, дори алергии. Най-добре да почистим добре ръцете в следващия път, в който се доближим до лицето си.

3. Сложи си крем за ръце!

Колкото е елементарно, толкова е ефикасно. Най-добрият възможен начин да запазим кожата на ръцете си мека. Неписана истина е, че най-големите индикатори за реалната възраст на една жена са нейните ръце и шия. За да запазим годините си в тайна, нека се погрижим за тях. Особено важен е този съвет за студените зимни дни, в които кожата на ръцете изсъхва най-бързо.

4. Погрижи се за шията!

Споменахме по-горе, че шията е от основните „предатели“ на реалната възраст. Това може да се избегне с ежедневното нанасяне на лек, хидратиращ крем по дължината на врата ни.

5. Ежедневно използвай лосион за тяло и крем за лице!

Това за дневните ритуали, които е най-добре да превърнем в навици. Ежедневното хидратиране освен, че ни кара да се чувстваме по-свежи, прави кожата по-мека и намалява опъването, което от своя страна е главният виновник за появяването на бръчките.

6. Оформи си веждите на голямото огледало!

Колкото и странно да звучи това, има логика. Ако оформяме веждите си само пред увеличително огледало, има вероятност да загубим видима представа за цялостната им форма. Най-добрият вариант е комбинираното използване – увеличително огледало за малките косъмчета и голямо, за да виждаме пълната картина.

7. Сложи си руж.

Дори и да изглежда, че можем без него, винаги е добре да имаме. Ружът е способен да освежи цялостно лицето ни за броени секунди, поставяйки лека руменина върху бузите. Освен свежест, правилният подбор на цвят и добрата техника на нанасяне могат да оформят скулите ни така, както го правят супермоделите.

8. Един ден за маски.

Най-полезният от всички съвети! Всяка седмица остави по един напълно свободен ден, в който да се отдадеш на хидратиране и цялостна грижа. Стартиране от маската за коса, последвана от маска за лице, тяло и завършек със съответен хидратиращ продукт. Със сигурност тялото ще се отблагодари.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

TheLittleAngel ( преди 9 години )
До Анонимен: Съгласна! Преди да отворя статията си мислех, че съветите ще са житейски, а не козметични.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
хахахха, не всички майки са такива, обаче!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар