IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Идеално изправяне с преса без щети

17 август 2014 13 11

Визията от рекламите вече не е мит

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Перфектно изправената коса, която въпреки термичната обработка не губи своя блясък, далеч не е толкова непосилна задача, колкото мнозина от нас си мислят. Тайната на добрия ефект при стилизирането се крие в продуктите, които използваме и последователността, която трябва задължително да следваме.

След като измием косата си, важно е да нанесем продукт, който да намали вредата от горещината на пресата. Термо-предпазните кристали вършат много добра работа, тъй като освен против изгаряне, помагат и за предотвратяване на цъфтящите краища.

Хидратирането е основата, която поставяме по пътя към перфектното изправяне, тъй като тази обработка на косата е сред основните причини за цялостно изсушаване.

Попиването и нанасянето е хубаво да бъде концентрирано от средата на косата надолу, за да се избегне омазняване на корените.

При самия процес на изправяне е ключов изборът на преса. Задължително е тя да бъде с предпазно покритие по плочите, за да нанесе минимално щети върху косата.

Последователното изправяне на сектори се извършва кичур по кичур, без задържане, а при нужда от повторение се започва от първия изправен участък. По този начин се дава възможност на косата да изстине от първоначалното минаване с преса, тъй като повтарянето през един и същи кичур, докато все още е горещ, е причината за често срещаното изсветляване на краищата и тяхното изгаряне.

След като сме изправили цялата коса е желателно да се изчака няколко минути до пълното изстиване на кичурите, след което прическата се „запечатва“ със съвсем малко лак за коса, чието впръскване се извършва от разстояние.

При силно чуплива или къдрава коса е препоръчително сушенето със сешоар да е успоредно с разресване, за да бъде по-ефективно и дълготрайно предстоящото изправяне.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
да ви имам съветие! кажете нещо, което не знаем!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар