IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Всичко за изкуствените мигли

20 август 2014 12 40

Правилната селекция на модел, техника на поставяне и дълготрайност

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Изкуствените мигли са най-бързият и удобен начин, с който можем да минем без грим, и отново да изглеждаме добре. Умелото поставяне е ключовият момент при аксесоара, тъй като възможността да не се справим и крайният ефект да е доста далеч от добър, не е малка. На пръв поглед непосилната за превръщане в рутина техника е всъщност въпрос на няколко „трика“, които ще разкрием сега.

Много важен елемент при изкуствените мигли е тяхното селектиране. Козметичните брандове ежесекундно създават все по-нови форми, инкрустации, цветове и дължини, с които е добре да се съобразим в зависимост от събитието, което ни предстои.

Ако желаем да носим изкуствени мигли на работното място, най-подходящият вариант е този, в които се предлагат единствено снопчета. За ефект на „котешко око“, най-добре е да се поставят няколко последователни възела с косъмчета в края на всяко око. Добър вариант за цяла изкуствена мигла е тази, при която дължините се редуват – дали ще бъде на принципа „едно късо, едно дълго“, или постепенно ще нарастват от основата към края – няма значение. Хубаво е да бъдем водени от факта, че отиваме на работа, не на дискотека.

При вечерните излизания, свободата е значително по-осезаема. Желателно е изкуствените мигли да бъдат малко по-дълги или дори с цветен акцент, независимо дали ще бъде под формата на инкрустации или самите мигли ще бъдат в някакъв нюанс, тъй като вечер светлината е по-оскъдна, а все пак желаем да се вижда разлика.

Ако сте избрали цяла мигла, процесът на поставяне започва с корекция на правилната дължина. Желателно е изкуствените мигли да не бъдат по-дълги от вашия клепач. Ако се окаже, че е така, премерете по окото и изрежете излишната част, като внимавате да не захванете мигли от тези, които ще поставяте.

Нанасянето на лепило трябва да бъде в тънка линия. Лепилото, само по себе си, е достатъчно лепкаво, за да задържи аксесоара на място. По-голямото количество не само, че не гарантира дълготрайност, но и увеличава шанса от размазване.

Поставянето е най-добре да бъде с пинцета. По този начин избягвате неприятното треперене на ръката, с което си осигурявате сигурност и прецизност.

Притискането с пръсти за няколко секунди е желателно, за да захване добре лепилото.

Фиксацията на изкуствените мигли и сливането им с вашите естествени се получава най-добре с два пласта спирала за очи, която ще подчертае вече значително по-изразителните ви очи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари