IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златните правила за веждите

21 август 2014 12 40

С какво да внимаваме, когато оформяме своите вежди

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Очите са една от най-изразителните части на нашето лице, за която трябват специални и задължителни грижи. Красивите вежди подчертават „прозореца към душата“, акцентиращи и подчертавайки естествената форма. За да не допускаме грешки с „рамката“, ето основните стъпки, които да следваме по пътя за красотата.

1. Омекотете кожата преди да започнете оформянето.

Премахването на излишните косъмчета, макар и задължително, понякога може да бъде доста болезнено. Процедурата е малко или много интервенция върху една от най-чувствителните зони на нашето лице и може да завърши с неприятно зачервяване, което да се задържи известно време. За да избегнем този нежелан ефект, преди да започнем оформянето, е хубаво да третираме и подготвим участъка. За целта, използвайте памучен тампон напоен в топла вода, с който да „отворите“ космения фоликул и да улесните премахването от корен.


2. Осигурете си всички необходими инструменти.

Освен пинцета, набавете си и пудра за вежди, с която да попълните евентуални грешки, както и гел и молив за вежди, с които да зададете правилна посока и форма.

3. Премахването на косъмчетата винаги трябва да е в посока на растежа.

В противен случай рискувате скъсване на косъма и невъзможност за премахване преди повторно израстване.

4. Не скубете твърде грубо.

С помощта на пинцети, косъмчетата се отстраняват лесно, и определено не е нужна сила. Все пак се борим с косъмче, което не оказва непосилна за нас съпротива. Грубото оформяне освен, че е болезнено, може да нарани повърхностната кожа и да предизвика нараняване.

5. Начална точка на оформянето

Винаги бъдете наясно точно откъде ще започнете оформянето. Най-добрият начин за определяне на начало е да поставите палец в края на носа. От двете страни на пръста започват вашите вежди.

6. Не променяйте тяхното начало и поставяйте молив от средата.

По този начин няма да загубите естествената им форма, а просто ще ги подчертаете. Другата възможност, която е препоръчителна, е да попълвате с молив единствено там, където има липси или дупки.

7. При подчертаване с молив използвайте страничната част, а не върха.

С този трик се презастраховате от „рисуването“ на твърде дебела линия, която стои неестествено, а понякога дори грозно.

8. Не скъсявайте веждите твърде много.

Голяма част от хората смятат, че краят на веждите трябва да съвпада с края на техния ирис. Реално, веждите трябва да завършват по диагонал от края на окото. Точната дължина лесно се премерва като поставите пръст, в диагонална посока, който стига до вашата вежда. Друга възможност да се ориентирате е по костта на челото.

9. Цветът на веждите е също толкова важен, колкото и цветът на косата.

Не пренебрегвайте този факт. Използвайте прахообразни сенки, за да определите кой цвят ще ви отива най-много, след което закупете същия нюанс молив или боя за вежди. За боядисването е желателно да се обърнете към специалист, тъй като при грешки, за разлика от косата, не можете да използвате като временно решение ластик.

10. За непокорни вежди дори и след оформяне, използвайте специален гел, който да "укроти" косъмчетата и да им зададе правилна посока.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари