IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-вредните храни за нашата кожа

26 август 2014 07 10

Консумацията на кои продукти трябва да ограничим

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Един от най-големите фактори за добрия външен вид е храненето. Чрез разнообразните продукти осигуряваме на нашето тяло пълен набор от витамини, които се отразяват на здравината на ноктите, блясъка на косата, чистотата на кожата и още много, все важни за нас неща.

Някои храни, обаче, колкото и да са вкусни, имат двоен ефект – изключително полезни са за една част от тялото, но могат да влошат състоянието на друга. Кои са храните, с чиято консумация трябва да бъдем изключително премерени?

Прясно мляко

Това е единственият продукт, който природата е създала за изхранване на потомството и е открит с това си свойство преди 6500 години преди Христа.

Млякото е с високо съдържание на вода, лактоза, белтъци, витамини, липиди, ензими и други... и също така е сред топ 5 на причинителите на диабет. От козметична гледна точка, именно консумацията на прясно мляко е смятана за един от основните фактори за поява на акне. При консултации с доктор, преди да се премине към лечение, се препоръчва специална диета, която позволява прясно мляко в минимални количества.

Ако обаче, ви се струва непосилна тази задача, то поне премахнете обезмасленото мляко от менюто си, тъй като за него изследванията откриват най-голяма връзка с появата на акне.

Захар и зърнени култури

Яденето на много захар под формата на стафиди, мед и нектари, както и простите въглехидрати, към които спадат гевреци, хляб и тестени изделия, могат да променят драстично нивото на инсулина, с което да предизвикат вътрешни усложнения. Te, от своя страна се отразяват на кожата ви. Хубавото допълнение към този факт е, че ако ограничите тези храни, ще успеете да намалите своето цялостно тегло, без подлагане на мъчителни диети.

Чипсове и пуканки

Тук не става въпрос за цялостната вреда от този тип храни, а за конкретното свойство да влияе върху кожата. Солта доказано задържа вода и оказва неблагоприятно въздействие върху очите. За да не се стигне до там, ограничете пуканките и чипсовете, в които има повишено количество натрий.

Консумацията на такива храни води до подпухналост, което се изразява основно под очите, тъй като кожата там е много тънка. Ако все пак този вид храни е след любимите ви, можете да го замените с печени, безсолни ядки.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )