IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Триковете за красота, на които ни учат французойките

12 септември 2014 06 32

Какво е важно да запомним?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Френските жени са известни из целия свят със своето вродено усещане за красота, стил и женственост.

Тяхното умение да бъдат красиви по цял ден във всеки един момент е колкото плод на добри гени, толкова и на правилни козметични ритуали и начин на мислене.

Специално селектирахме най-важните житейски уроци за красота, които така дълго и ревниво бяха пазени от французойките в тайна.

1. Естественото пред грима

Когато жените от Франция пазаруват козметика, по-вероятно е да ги видите на излизане с продукти, които са основно в грижа за кожата, отколкото грим. Хидратиращият крем е значително по-добрият избор за вашето лице от фон дьо тена. Старайте се да ограничавате грима.

2. Грижа за ръцете и ноктите

Французойките имат специална рецепта, предаваща се от поколения наред, която използват за ръцете си – студена вода, морска сол и масло от бадеми или маслини. Готовата смес се прилага върху ръцете, като се масажира между 3 и5 минути преди да се изплакне.

3. Почистването на грима

За да не използват силна химия и невинаги ясни съставки в почистващите препарати, французойките се спират на естествени продукти, дори и когато става въпрос за почистване. Добър избор е масло от бадем върху памучен тампон за грим.

4. Стареенето

Ако има нещо, което може да ни състари, то това е стресът около този процес. За да пропуснат този момент, французойките вярват, че една жена може да бъде красива във всяка една възраст. Всекидневното нанасяне на натурални масла и мед върху кожата, както и балансираното хранене, забавят физически стареенето.

5. Тенът

Французойките не са привърженички на задължителния слънчев загар, особено пък когато е извън граници. Да, безспорно е привлекателно да имаш леко шоколадов нюанс на кожата, но след години ще страдаш за това – появилите се бенки, пигментни петна и оцветявания не са най-красивото нещо в кожата.

6. Силата на хидратацията

Ако има нещо, за което фините жени от Франция трябва да благодарят на своите родители, то това е културата на хидратиране, която са им предали. Едно от най-важните неща е чашата вода преди лягане и първата чаша, веднага след ставане. По този начин най-ефективно се премахват нежеланите токсини от организма и тялото се прочиства.

7. Студеният душ

Зад крехката визия на французойките често се крие твърд характер. Студеният душ, от който те не се страхуват, е съществена помощ в циркулацията на кръвта и бързата подмяна на клетки, която задържа еластичността и мекотата на кожата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари