IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правилният начин за боядисване от кестеняво към русо

25 септември 2014 06 29

Къде грешим?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Периодите на промяна при жените могат да бъдат повлияни както от желание да разнообразят ежедневието си, така и подтикнати чисто емоционално. Тежка раздяла, сериозни проблеми и чувство на самота са сред основните причини, поради които нежните половинки прибягват до коренни промени.

Идеята, че един вид „започват отначало“ със съвсем друга самоличност, е широко разпространена в киноиндустрията, като най-светлият пример за това е от филма „Сексът и градът“. Независимо какво ви подтиква към дръзката смяна на цвета от кестеняво към русо, има определени правила, които задължително да спазите.

Правило едно: Професионалистът

Смяната на контрастни цветове е изключително прецизен процес, който изисква много повече от боя и четка. Макар да мислите, че можете да се справите сами, истината е, че за толкова сложна процедура се изисква квалификация и сериозни познания за структурата на косъма. Не всеки може да прецени какви вреди могат да нанесат препаратите и първото златно правило при боядисването от кестеняво към русо е да се обърнете към специалист.

Правило две: Комуникацията

Ако желаете да постигнете визия, която е точно такава, каквато вие си я представяте – говорете. Консултацията с фризьор е изключително полезна, но още по-важно е да знаете точно какви въпроси да зададете. Опишете детайлно какво искате да постигнете, какъв да е крайният ефект и задължително попитайте дали ви отива. Тъй като със сигурност не сте първата, няма и да сте последната жена, която прибягва до подобна процедура, фризьорът ви може да прецени дали този цвят ще стои добре на вашия тип кожа и очите ви. Важен момент, който да не пропускате при комуникацията е да попитате на колко време ще трябва да боядисвате корените, тъй като те ще израстват в естествения ви цвят и дали косата ви ще успее да понесе такъв тип процедура.

Правило три: Преценка

Погледнете обективно на ситуацията – наистина ли е жизненоважно за вас да смените толкова рязко цвета? Има ли друг вариант, с който да промените визията? Ако имате слаба коса, много вероятно е силните препарати да я увредят изключително много. Тук доводът с естествените масла в боите не важи, тъй като за преминаване от тъмна към светла коса е необходимо обезцветяване на косъма, което е изключително агресивно към конструкцията му. Друг аспект, който не е за пренебрегване, е какви са пигментите в косата ви. Ако сте с оранжев оттенък, много възможно е при обезцветяването да се подчертае или да изпъкне съвсем друг цвят.

Правило четири: Увреждане

Приемете безспорния факт, че тази процедура ще увреди косата ви. Пълното премахване на меланина на косата далеч не е естествен процес и може да нанесе сериозни поражения върху косъма. Последиците след боядисването могат да бъдат суха коса, накъсани краища, чупливост и непокорност. И това не е нещо, което ще отмине за няколко дни – най-често се налага да изчакате пълното израстване на косата.

Правило пет: Хидратация

Ако все пак сте твърдо решени да направите тази стъпка с косата си, то поне се погрижете правилно за нея. Сухата и обезцветявана коса се нуждае от специално внимание. Инвестирайте в дълбоко хидратиращ балсам за коса, чийто състав е максимално сведен до природни етерични масла, които да подхранват и защитават. Намалете употребата на преси, сешоари и маши.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари