IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Митовете и легендите за подстригването

26 септември 2014 11 21

Какво точно не знаем?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Подстригването често е част от списъка с неща, за които трудно намираме време. И въпреки, че фризьорът ни винаги ни напомня кога трябва да отидем отново и отделя доста време да ни обясни точно защо трябва да се подстригваме редовно и че точно тази гъста коса на модела от рекламата е абсолютно постижима само и единствено по този начин, има някои неща, на които е по-добре да не вярваме.

Кои са строго пазените тайни на фризьорите, които те не искат да научаваме?

Честото подстригване не кара косата да расте по-бързо

Това е един от най-често срещаните доводи на фризьорите... който далеч не е истина. Отрязването на краищата по никакъв начин не влияе на фоликулите в скалпа, които определят бързината, с която расте косъмът. Единствената полза от подстригването е, че поддържа здравия вид на косата, защото премахва сухите краища.

Почивки между подстригванията

Скъсяването на косата не е задължително да бъде на всеки 6 до 8 седмици. Реално, косата започва да цъфти някъде около 3-ия и 4-ия месец, в зависимост от начина, по който я третирате.

Пластовете

Когато се подстригвате на „етажи“, съобразете се с текстурата на косата. Плътно къдравите коси е по-добре да бъдат на „етажи“, които не са перфектно подчертани, докато при правата коса това е задължително.

Пропуснете шампоана

Няма никакъв смисъл да миете косата си преди да посетите фризьора, защото той така или иначе ще го направи. В случай, че не искате като допълнение тази услуга, просто след като са ви подстригали използвайте шампоан, защото иначе ще се омазни прекалено бързо от пипането.

Бретоните изискват много усилия

Макар да изглеждат изключително красиви и стилни, бретоните сами по себе си са много капризни. С този тип прическа ще ви се наложи да посещавате фризьора на няколко седмици, за да подкъсява и подравнява бретона. Дългите и тънки форми са подходящи за квадратно лице, а плътните и меки такива – за кръгло лице.

Късата коса също изисква повече усилия от дългата

Скъсяването на дължината на косата не скъсява времето, което трябва да отделяте за стилизирането ѝ. По-късият косъм иска повече поддръжка и по-чести посещения при фризьора.

Накъсване на накъсан косъм

Ако не подстригвате краищата си, всяка една страна от разделения косъм може да започне да се разделя на още две и така докато косата ви цялостно не стане суха и изключително слаба.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари