IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да изглеждаме добре след полет?

29 септември 2014 08 39

Съвети да избегнем умората от пътуване

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Пътуването на различни, най-добре екзотични дестинации, е изключително хубаво преживяване, което всяка жена иска да изпитва колкото се може повече пъти в годината.

Всяко хубаво нещо обаче има своя малка лоша страна. При дългото и изморително пътуване със самолет малко са жените, които успяват да изглеждат перфектно и след това.

Как да бъдете една от тях?

Останете будни

Колкото и да ви се доспи по време на полет, постарайте се поне да сте будни при навлизането в друга часова зона. Ако наистина сте уморени, то поне си легнете в часовете за сън на новия пояс – по този начин ще влезете в ритъм значително по-бързо, без това да се отразява на външния ви вид.

Хидратирайте се

От налягането и височината, влажността е изключително ниска. Ако имате суха кожа, тя ще изсъхне дори и повече, а ако имате мазна такава – кожата ще компенсира със свръх производството на допълнително омазняване. За да се предпазите от този неприятен ефект, пийте много вода по време на полета.

Разходка

При много дълъг полет, използвайте всеки един удобен момент да се разхождате. По този начин ще си спестите неприятните болки в гърба и ще се чувствате много по-свежи при кацане.

Часовникът

Настройте телефона, лаптопа и ръчния часовник на новия часови пояс и не пресмятайте разликата – по този начин ще се приспособите към новото време.

Без сол

Не консумирайте солени храни, защото те водят до обезводняване и подпухване на най-чувствителните зони по лицето ви (основно очите). Вместо да се „хвърляте“ към чипсовете и различните снаксове, заложете на плод като банан или една ябълка.

Ексфолирайте

След като пристигнете на дестинацията ви, задължително ексфолирайте кожата. Летенето създава мъртви клетки по повърхността на кожата, които е хубаво да премахнете.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

mm ( преди 9 години )
Пътувам много със самолет, но подобни простотии не съм и помисляла,че някой е способен да напише.lol
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар