IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Козметичните грешки, които допускаме по време на сън – част 2

6 октомври 2014 11 39

Пълният списък на това, което трябва да спрем да правим

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

След като представихме първата част с козметични грешки, които допускаме по време на сън, допълваме списъка с останалите най-често срещани вредни навици.

Ето ги и тях.

Помислете върху позицията, в която спите

Начинът, по който спите, може да ви донесе много неприятности. Избягвайте позата, в която сте с лице към възглавницата, защото по този начин оказвате натиск върху кожата на лицето и увеличавате възможността за поява на фини бръчки и линии. Опитайте се да спите в С-образна форма, като поставите възглавница под главата – тя ще ви помогне да запазите стабилност.

Хидратирайте се

Пиенето на вода е най-важната стъпка за здрава и красива кожа на лицето. Поставете пълна чаша до леглото и всеки път, когато се събудите през нощта – отпивайте. Дехидратацията е сред основните причини за загуба на блясък, еластичност и красив външен вид на кожата. Освен през нощта, постарайте се да си осигурите достатъчно порции вода и през деня.

Не се хранете непосредствено преди лягане

Няма значение колко много ви се иска да изядете точно тези сладки – недейте. Захарта и въглехидратите ще увеличат производството на инсулин, който ще допринесе за раздразнение на кожата. Вместо това, заместете с храни, богати на мелатонин и протеини – домати, грозде и орехи са чудесен пример.

Следете температурата и влажността на стаята

Помещението, в което спите, има голяма роля за кожата на лицето ви. Прекалено топлата стая или сухият въздух могат да „извлекат“ влажността на кожата. Решението е да спите голи или да използвате овлажнител за стаята, който да контролира влажността.

Спете на тъмно

Дори и да ви е останал страх от тъмното откакто сте били малки – преодолейте го. Всяка една светлина, дори и слаба, може да представлява пречка за съня ви и да доведе до неприятни последици за вашата кожа. В допълнение, телевизорът, телефонът и компютърът могат да доведат до безсъние, тъй като светлината, която излъчват прилича на дневна и мами ума, че все още не е време за сън.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари