IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Негативните последици от изкуствените мигли

3 октомври 2014 06 30

За какво трябва да внимаваме?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

В стремежа си да изглеждаме перфектно, обикновено компенсираме липсите на тази част, която смятаме, че нямаме, с изкуствено допълнение.

Смятани за една от най-сексапилните части в лицето, миглите често са с малко „подпиране“ от страна на удължители.

Какви вреди, обаче, може да нанесат така любимите ни изкуствени мигли?

Да наблегнем основно на ИЗКУСТВЕНИ мигли. Тоест, това е външна намеса на предмет, който не е естествено върху нашето око, съответно неминуемо може да нанесе някакви вреди.

Лекарите препоръчват да се сведе използването им до минимум, а тези, които са свикнали всеки ден да носят удълженията, да открият алтернативен вариант в нова спирала за очи.

Моделите, които са предназначени за носене по няколко дни или седмици, без сваляне, определено не са за препоръчване, тъй като могат да раздразнят трайно очите и да доведат до различни видове инфекции. Поставянето им с лепило обикновено се извършва върху естествените мигли и последвалото премахване може да отскубне вашите косъмчета.

Получава се точно обратното на желания ефект – искаме по-дълги и гъсти мигли, а получаваме в замяна рехави и крехки естествени такива. Особено важен елемент при изкуствените мигли е да се поставят с по-малко лепило, да не се държат върху очите много дълго време и да се премахват нежно, с помощта на стабилно количество лосион за почистване на грим.

Ако сте алергични към различни препарати, погрижете се да погледнете добре състава на лепилото, което е в комплекта с изкуствени мигли. Тъй като очите, освен една от най-красивите части на лицето, са една и от най-нежните и деликатни, почиствайте всичко, което има допир до тях, включително и миглите.

Използвайте за целта топла вода и съответен препарат, за да не се наложи да се обръщате към доктор за лечение на възпаление.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари