IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да създадем ретро грим?

6 октомври 2014 09 30

Правилните стъпки към актуалната тенденция

Снимка: vintaged-radio.blogspot.com

Снимка: vintaged-radio.blogspot.com

Напоследък все по-често наблюдаваме в ревютата на най-известните дизайнери и гримьори визии, изцяло вдъхновени от първите години на миналия век.

Времето, дарило историята с едни от най-красивите жени и икони на стила определено има какво да даде на модерната визия.

Ето как да постигнем лесно грим, вдъхновен от 40-те години.

Веждите

Това е периодът, в който перфектните вежди са били на мода. Чистата и перфектно зададена форма е в основата на правилното „рамкиране“ на лицето. Често линията е меко извита, със средна дебелина. Можете да постигнете този ефект с мек молив и отсечени движения, които да слеете с вашите косъмчета, за да не се получи контрастна разлика.

Сенки за очи

През емблематичните за грима години са били актуални ефектите на „чисто око“, постигнати основно със светли сенки за очи, които наблягат повече на блясъка, отколкото на цвета. Добър избор е телесен цвят перла или съвсем леки нюанси на слонова кост. Нанесете основно под веждите и в началото на окото, за да създадете блясък в погледа.

Очна линия

За разлика от 50-те години, когато е връхната точка за използване на дръзка и силна очна линия, 40-те години са времето, в което тази тенденция все още се заражда. За целта, нанесете мека и лека линия, която плътно следва миглите и съвсем леко подчертава погледа. Идеята на ретро грима през 40-те години е да подчертае естествената красота, която впечатлява.

Миглите

За разлика от очната линия, миглите са били основният компонент в грима. За целта, поставете един комплект изкуствени такива, но съобразете дължината. Най-добрият вариант е да се спрете на такива, които наблягат повече на броя косъмчета, отколкото на тяхната дължина.

Скули

40-те години са времето, в което към палитрата руж е задължително използването на цветове като яркокоралово, розово и дори червено. Спрете се на прахообразен продукт, който да нанесете на ябълките на скулите. Подсилете контура като използвате фон дьо тен.

Устните

Това е най-важната стъпка във вашия ретро грим. Запомнящите се, ярки устни, за иконичния белег, с който се отличават този тип визии. За щастие, в днешно време козметичната индустрия ни снабдява с достатъчно богата палитра от цветове и нюанси, които да подхождат на всеки тип кожа. Задължителното тук е, че трябва да се придържаме към една ключова дума – яркост. Ако червеното не е вашият цвят, спрете се на коралово или цикламено.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари