IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Непознатите врагове на целулита

8 октомври 2014 09 50

5 странни начина, които работят в борбата с портокаловата кожа

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Целулитът е най-големият кошмар на жените, когато става въпрос за кожа. Неприятният факт е, че почти всяка жена страда от този проблем.

Статистиките сочат, че портокаловата кожа се появява при около 90 на 100 от младите жени. Независимо от това, мечтата на всяка дама е да намери ефикасен начин, с който да се отърве от проблема.

Представяме ви непознатите врагове на целулита, които колкото и да ви изглеждат странни, са доста ефективни във вечната борба.

Бани с водорасли

Таласотерапията е френски вид лечение за кожата, която представлява прилагането на топла вода и водорасли директно върху кожата под формата на вана или компрес. Ефективността на този тип процедури срещу целулита идва от високото съдържание на йод, което увеличава функцията на щитовидната жлеза и ускорява циркулацията на кръв.

Екстракт от конски кестен

Това е съставка, която, приемайки се като добавка, стимулира анти-възпалителните и съдо-свиващите ефекти, подобрява кръвообращението, укрепва капилярите и дори се явява като превантивна мярка срещу появата на целулит.

Желатин

Консумирането на желатин има многобройни ползи за кожата, но когато става въпрос за целулит, основно се свежда до високото съдържание на колаген. Можете да намерите желатин на прах, който повечето хора смесват със своята любима напитка в малко количество веднъж седмично, за да противодейства на дефицита на колаген, който е сред първите и най-основни причини за появата на целулит.

Ексфолиант с кафе

Кофеинът разширява кръвоносните съдове и служи за разтягане на кожата. Освен това, има изключително голяма полза за способността на организма да се освободи от токсините и да засили метаболизма. Комбинирайте смляно кафе с някое от любимите ви естествени масла и приложете директно върху засегнатите участъци.

Краставици

Зеленчуците, известни със своите хидратиращи свойства и богат състав от витамини, са много полезни и ефективни в борбата с целулита. Настържете една краставица и директно я поставете върху зоната. Външното ѝ приложение и колагенът ще „втвърдят“ повърхностния слой кожа и ще намалят появата на целулит.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари