IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да заличим следите от плач

9 октомври 2014 14 31

Съветите, които ще скрият белезите на тъга

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всеки човек е имал от тези тежки моменти, в които просто не успява да сдържи емоциите си и се разплаква.

Независимо дали сълзите ви са провокирани от щастие, раздяла с любим човек, скандал с приятел, хубав филм или просто защото ви се плаче, има начин да успокоите кожата на лицето и очите си така, че никой друг, освен вас, да не разбере за вашия момент на слабост.

Предлагаме следните съвети, които се надяваме, че ще бъдат необходими само след провокация от хубави моменти.

Спрете да плачете

Колкото и да ви се струва очевидно, това е най-трудната част, тъй като не става въпрос за временно прекратяване, а за постоянно. Това, което може да ви стимулира да спрете е да проявите малко милост към себе си и външния си вид. Представете си как ще изглеждате на другия ден – подпухнали очи, пресъхнали устни, месест нос и усещане за тежест.

Водата

Ключова роля има хидратацията. Напръскайте обилно лицето си с хладка вода, като повтаряте процедурата за поне няколко минути. Концентрирайте се основно върху зоната около очите, тъй като тя е най-чувствителна на промените в режима ви. Дехидратацията е основната причина за появата на отоци, затова консумирайте колкото се може повече вода. Избягвайте съдържание на натрий, защото той ще спомогне за подуването и подпухването на лицето ви.

Очите

Концентрирайте се върху очите – като за начало, използвайте капки, които имат успокояващо действие. Продължете терапията с поставяне на настъргана краставица, кубчета лед в кърпа, изстудени метални лъжици или студени пакетчета чай върху очите, като оставите да престоят възможно най-дълго.

Хидратирайте

Използвайте хидратиращ крем за зоната около очите, като масажирате с върха на пръстите. Съставки като алое вера, невен и билки са изключително полезни, тъй като имат силен успокояващ ефект и ще подобрят цялостното състояние на най-тънката и нежна зона от лицето.

Позиция

Ако сте плакали преди сън, спете в една идея по-висока позиция. Поставете две възглавници под главата си, които да предотвратят допълнителното събиране на течност в зоната около очите. По-добрият случай, обаче, е да не заспивате непосредствено след като сте плакали, тъй като по този начин няма да позволите на излишната течност да се оттече правилно.

Грим

Ако сте се разплакали през деня и вече сте били гримирани, съветваме да изчистите и да поставите козметичните продукти отново. В случай, че нямате възможност и време за целия този процес, поставете спирала за очи и леко туширайте очната си линия. Използвайте светъл и мек нюанс сенки, с който естествено да прелеете и прикриете размазаната част от грима ви. Поставете задължително коректор, фон дьо тен и руж, тъй като така ще акцентирате в съвсем друга посока и ще прикриете всички следи от плач.

В случай, че зачервяванията ви не изчезнат напълно, използвайте сини или зелени пигменти като лек акцент върху очите, тъй като тези цветове прикриват червено.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари