IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да спестим пари от козметика?

14 октомври 2014 10 51

Изпробвайте и вие

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

В моменти на икономическа криза идва време, в което започваме все повече да се замисляме точно по какъв начин да редуцираме разходите и в какво точно да се ограничим.

Тъй като вече сме прекратили всекидневните шопинг терапии отдавна, остава да се замислим малко и над козметиката.

За да не се налага да се отказвате от любимите си продукти, предлагаме алтернативни варианти, с които хем да спестите пари, хем да не се лишавате от нищо.

Увеличете предназначението

Има много продукти в козметиката, които могат да се използват с повече от едно предназначение. Най-елементарният пример е да приложите безцветния си гланц за устни като фиксатор за вежди. Нанесете малко количество, което след това да разнесете с четка. Раздвижете въображението и помислете над всеки един продукт от козметичния несесер. За какво още можете да го използвате?

Пропуснете крем за бръснене на краката

Знаете ли, че жените харчат повече пари за различни продукти, които са еквивалент на пяната за бръснене, отколкото мъжете? В действителност, мъжките продукти от този тип, като бръсначки и дезодоранти, са значително по-евтини от тези, предназначени за жени. В тези моменти не се притеснявайте да смените малко пола, като започнете да използвате продуктите на приятеля си и грам не се чувствайте странно, ако се окаже, че ви действат добре и започнете самите вие да си закупувате от тях.

До последна капка

Всички сме имали периоди, в които не сме се замисляли дали има нещо в онази бутилка с шампоан, например. Обстоятелствата обаче налагат да обърнем внимание на тези неща. Следващия път, преди да изхвърлите шампоана, обърнете на обратно бутилката и проверете дали няма да имате за още едно къпане. Пастата за зъби може да бъде изстискана от тубичката с помощта на обикновени щипки.

Сенки за очи

Пълната палитра с цветове сенки за очи не е просто добро решение, когато сте изправени пред дилема какво да купите за рождения ден на тази колежка, която почти не познавате. Замислете се, че закупуването на пълен комплект сенки за очи ще излезе много по-евтино от двойна такава. Независимо, че има поне два – три цвята, които няма да използвате, със сигурност тази покупка сама ще се изплати.

Пропуснете посещението в салона за красота

Да, ще спестите много усилия и ще си починете, ако решите да отидете при козметичката, но замислете се, че маската за лице и ексфолирането далеч не са мисия невъзможна и можете да ги направите и сами, в домашни условия. За да спестите още средства, използвайте различни рецепти за маски, които да приготвите вкъщи с продукти, които са ви под ръка.

Спрете да злоупотребявате и прекалявате

Често жените използват много по-голямо количество от това, което е необходимо. Опитайте да регулирате това, като намалите количеството от шампоана, балсама, лака за коса и лосиона за тяло, което използвате по принцип. Ако не можете да се ориентирате точно, винаги можете да прочетете упътването, тъй като там има обозначено препоръчително количество.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

puhi ( преди 9 години )
Никой не казва да използвате личните принадлежности за бръснене на съпруга или приятеля си. Дава се съвет да си купувате не предлаганите на пазара само -за - жени пособия за бръснене, които са ненужно много по - скъпи от мъжките такива. Аз отдавна си купувам от мъжките: вършат същата работа, даже и много по-добра. Що се отнася до блясъка за устни - Вие пробвали ли сте? Това, което пише в публикацията, е вярно. Друг е въпросът, ако предложеното не Ви допада, лично. Това, че не одобрявате нещо, не го прави по - малко полезно и ефективно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Невероятно *** статия - да си слагам гланц на веждите и да взимам самобръсначките на гаджето. Да обяснявам ли защо е гнусно????
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар