IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да премахнем омбре ефект от косата?

16 октомври 2014 06 40

Какви са вариантите?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Омбре ефектите нашумяха и за кратко време превзеха едновременно тенденциите при грима, прическите, дрехите и дори обувките.

Ако сте били от първите, записали си час при фризьора, след като научихте за техниката и сега вече имате нужда от промяна, ето няколко съвета за това как можете да премахнете омбре ефекта с минимални поражения върху косата.

Боядисване

Лесно е да премахнете омбре ефекта с нанасяне на по-тъмен цвят върху цялата коса. Това обаче освен, че е най-лесно, е и най-вредно за косата. Вече веднъж сте нанесли голям стрес за косъма с изсветляването на долната част и е най-добре да оставите този вариант за краен и се спрете на безамонячна боя.

Подстрижете

Ако е минало повече време от създаването на омбре ефект върху косата, винаги можете да отрежете по-светлата долна част. Ако все пак ви се вижда твърде дълго количеството, от което трябва да се лишите, можете да направите това постепенно. Имайте предвид, че неминуемо ще бъдете известно време с малко по-къса дължина, но или това, или омбре.

Стойте далеч от топлина

В никакъв случай не използвайте преси, маши и сешоари с висока температура. Достатъчно сте изтощили косата и с продължителното използване на топлинни уреди единствено ще влошите цялостното ѝ състояние. Подгответе косата с предварително подбрани разнообразни маски, които съдържат съставки, благоприятни за подхранване на косъма. Нанасяйте ги поне два пъти всяка седмица.

Не бързайте

Имайте предвид, че ако се придържате към подстригването през 3 месеца, неминуемо омбрето ще изчезне. Не бързайте да боядисвате цялата коса, тъй като така ще си създадете съвсем нов проблем – израстващите корени.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари