IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-добрите естествени масла за коса и кожа – част 2

31 октомври 2014 09 19

Вижте ги тук

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

След като ви представихме първата част от естествените масла и най-разпространеното им използване в козметичната индустрия, идва ред на втората част.

Алое вера

Изключително вкусната съставка, дала началото на сладки напитки с вкус на алое вера, всъщност е мултифункционална и в козметичната индустрия. Съставът на продукта е еднакво ефективен при отстраняване на пърхот, екзема, псориазис и всякакви други видове раздразнения по кожата.

Масло от семена на морков

Известният „притежател“ на бета-каротин и витамин А спомага за стимулиране растежа на клетките и детоксикация на кожата. Можете да го използвате в чист вид като овлажнител и слънцезащита, ако впръскате обилно количество директно върху кожата на тялото.

Рициново масло

Рициновото масло е известно със своите способности да стимулира растежа на косата. Този специфичен вид масло е популярно и с факта, че придава един тон по-тъмен пигмент на косъма. Много подходящ е при задържане на влагата в значително по-твърдата структура на гъстата коса.

Масло от иглика

Страдащите от екзема срещат своя спасител в маслото от иглика. В своето естествено състояние, течността е с висок състав на мастни киселини, които доказано помагат за еластичността, успокояването на сърбежа и възпалението.

Зелен чай

През последните години зеленият чай набра популярност със своите свойства срещу възпаленията. Проблеми като акне, гъбички на ноктите, пърхот, ухапвания от насекоми и дори въшки могат да бъдат решени с масло от зелен чай или просто сварени листа.

Невен

Маслото от невен е добро в борбата с акнето по кожата. Активните му свойства намаляват подуване, зачервяване и са в плюс към антибактериалните му качества. Друго широко използвано качество за козметичната индустрия е, че маслото от невен намалява подуване под очите и тъмни кръгове.

Здравец

Маслото от здравец е мощна съставка в борбата със стареенето, тъй като има стягащи свойства, които са препоръчителни при отпусната кожа. Високото съдържание на антиоксиданти спомага за възстановяването на клетките и забавя появата на бръчки.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

M ( преди 9 години )
Няма масло от зелен чай. Има масло от чаено дърво.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар