IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-честите козметични грешки през зимата

28 октомври 2014 13 10

Какво да се стремим да не правим в следващите месеци?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Променливото време определено ни изненадва все повече. Температурите все още се задържат сравнително ниски, но настъпването на зимата се усеща като все по-близо. Тъй като трябва да сме подготвени за всякакви ситуации, представяме ви грешките, които да не допускате и тази зима... Тъй като все още знаем какво направихте миналата.

Душ

Всеки път, в който температурите паднат под 10 градуса ни се иска завинаги да останем под горещия душ. Не се изкушавайте да превърнете 5-минутната рутина в половин часов ритуал. Стоенето под струя гореща вода за над 15 минути започва да отмива горния слой защита на кожата ви и постепенно да я изсушава. Имате два варианта в тази ситуация – или намалете количеството топла вода, или излезте.

Почистване

Тъй като единственото по-лошо за кожата от сапун е почистващ продукт на същата основа, избягвайте максимално много този тип козметика. През зимата въздухът е много по-сух и вие трябва да се съобразите с това. Изберете си овлажняващо почистващо мляко, което да комбинира най-доброто от два продукта.

Фон дьо тен

За съжаление, все още не съществува фон дьо тен, който независимо от своята консистенция, да стои добре нанесен върху суха кожа. Нанасяйте винаги хидратиращ крем и едва след като попие – фон дьо тен.

Балсам за устни

През зимата най-много след лицето, страдат устните. За да се погрижите правилно за тях, заменете вкусния и цветен гланц с омекотяващата формула на балсам за устни. Най-добре е да го закупите от аптека или специализиран магазин, за да сте сигурни, че ще е съобразен с това, което наистина ви трябва. Много важен момент е да не се подвеждате по хубавата миризма – добрият балсам за устни не трябва да мирише нито на ванилия, нито на какъвто и да е плод.

Краката

Това, че вече не е сезонът на банските костюми далеч не означава, че трябва да пренебрегвате краката си. Не прекратявайте грижите за тях, които цяло лято полагахте, само заради факта, че не са на показ. Единственото, което ще постигнете по този начин е суха кожа през зимата и много по-трудно възстановяване през пролетта.

Бронзант

Имайте предвид, че тенът от лятото, ако не е поддържан и през зимата, избледнява. Това автоматично трябва да ви напомни, че фон дьо тенът трябва да бъде поне с един-два тона по-светъл и да сте малко по-пестеливи с бронзанта.

Шапка

Съветваме ви да използвате шапка през студените дни, която да предпази косъма и скалпа от вятъра и студения въздух. За да не получите наелектризиране или хвърчаща и трудна за стилизиране коса, уверете се, че сте използвали сешоара до пълно изсушаване. Дори и малката влага в косъма, комбинирана с шапка, може да отнеме блясъка и обема в прическата.

Водоустойчивост

Независимо, че широко разпространено е мнението за водоустойчивата козметика и нейната практичност единствено през топлите летни дни, помислете за завръщане към нея и през студените месеци. Силният вятър може да причини разтичане и размазване на обикновените продукти, което лесно може да бъде избегнато със смяна на свойствата и състава на спиралата и очната линия, например.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари