IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Козметичен нощен режим

29 октомври 2014 14 04

4 стъпки към красива кожа

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Поговорката: „Каквото посееш, това ще пожънеш“ важи с пълна сила, когато става въпрос за грижата през нощта.

Докато спите е времето, в което кожата абсорбира напълно поставения върху нея продукт.

Именно заради това е изключително важно да подходите отговорно към лицето си и подготовката преди лягане. Предлагаме ви 4 стъпки, с които няма как да сгрешите и определено кожата ви ще се отблагодари за това.

Двойно почистване

Ако през деня почиствате лицето си веднъж, вечер трябва да го направите два пъти. Всичкото това двойно усилие е защото не можете да си позволите да оставите каквото и да е замърсяване по лицето – може да доведе до неприятни зачервявания и дразнения. Използвайте продукт за почистване на грим и след това обикновен крем за почистване.

Масаж и маска

Истината е, че лицето има нужда от масаж поне два – три пъти в седмицата. Това е малката тайна за красива и свежа кожа. Можете да използвате спокойно нежен скраб за лице, който да подобри циркулацията на кръв, да ви отпусне, да стимулира притока на кислород и хранителни вещества, които от своя страна да подобрят еластичността. По този начин ще отворите порите на кожата. Маската поставете в дните, в които не почиствате лицето със специална терапия.

Тоник

Дори и да сте от хората, които смятат, че тоникът за лице е абсолютно ненужен, сега ще се уверите, че не сте прави. Основното и най-важно действие на тоника е, че премахва мъртвите кожни клетки от лицето и не оставя никакви следи от почистващите препарати. Именно това е стъпката към перфектно чисто лице, което трябва да постигате всяка вечер преди лягане.

Овлажняване

Използвайте задължително хидратиращ крем върху лицето, поне пет минути след като сте почистили старателно с тоник. По този начин ще спомогнете за правилното абсорбиране на продукта и вие, и кожата ви, ще се събудите доволни на сутринта.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари